iWork and iLife apps are now free for old and new Mac and iOS users

Cineva ar putea oferi kit-urile comptibile cu Catalina?
Am incercat descarcarea din MacRumors link [

Din câte știu eu, problema nu e simplu de rezolvat. Un prim răspuns este ăsta:

1. How to get iWork Mac apps for Mac for free
  • First, download and install the iWork '09 trial (. dmg).
  • Launch Pages, Numbers and Keynote, then quit each app.
  • Launch the Mac App Store, and go to the Updates tab.
  • Voila! …
  • Once you’ve updated each app, the iWork '09 trials will have been deleted.
    Dacă nu merge (nu am cum testa), vezi discuția de aici:
  1. How do I download an older version of iWo… - Apple Community

Multumesc frumos. Pragul pare-se a fi tot acel appstore nedorit…

Dacă aș cotrobăi prin CD-urile și DVD-urile din dulap, probabil aș da de o versiune veche de iWork, dă de știre aici dacă ai rezolvat sau nu.

Merci.

Nu cred că e nevoie să cotrobăi eu prin arhiva personală. Pe Macintosh Repository găsești tot ce vrei sau aproape. Vezi care din astea te aranjează. Cred că trebuie să-ți faci cont pt descărcări mai mari de 1 GB.
https://www.macintoshrepository.org/software_search.php?s=iwork&sid=&p=1

Multumesc frumos! Chiar mai inainte m-am logat cu user-ul facut pentru PPC-uri…

Suita iWorks este bine făcută. Eu folosesc doar Pages și, ocazional, Keynote. Pages este, să zic așa, o aplicație nedusă la capăt. De ex., dacă ai un original RTF cu note (footnotes), notele nu sunt importate! Ca să rezolvi problema, trebuie să deschizi originalul cu Word ori cu LibreOffice, să-l salvezi ca docx, și apoi să-l imporți în Pages.
Apoi, nu are un motor de căutare mai detaliat un pic. Nu zic să-l aibă ca Nisus ori ca Mellel, totuși…
A treia problemă este formatul proprietar pages. Eu am pățit-o, să zic așa, cu fișierele Claris (precursorul iWorks-ului): la un moment dat, noile generații de iWorks nu le-au mai importat. Aveam destul de multe, mi-a luat ceva timp să le export/import în formate compatibile.
Am reînceput să folosesc Pages mai des, din două motive: 1. Se comportă bine în „ecosistemul” Apple (macOS-iPadOS-iOS), în timp ce 2. Nisus, procesorul meu preferat pt texte, nu prea mai e bine întreținut (mi-e teamă că autorul va anunța peste puțin timp că gata, e discontinued); în al doilea rând, nu are versiune de iPad (Mellel are, ca să menționez concurența). Al treaila motiv este că Word nu e pe gustul meu, este o aplicație excesiv de încărcată cu butoane, iar dacă faci adnotări, le împinge mult în dreapta, trebuie să trag mereu cu mausul mult la dreapta fișierului. Dacă faci multe asemenea adnotări, devine obositor și enervant. LibreOffice ar fi OK, dar iarăși nu are versiune de iPad. Sunt unele soluții de la terți, dar slăbuțe. Singura alternativă viabilă este suita MS, aia e bine făcută, merge frumos și pe iPad.
Dacă lucrez cu Pages ori cu Nisus ori cu Mellel lucrul e mai natural, apoi export fișierul. Mizez pe faptul că, la o adică, Apple va oferi cumva un mod de export/import dacă se va decide să abandoneze iWorks.
Na, că m-am luat cu vorba…

Multumesc frumos pentru detalii.

Lungul mesaj are scopul de a arăta macuserilor care ar fi cele mai bune procesoare de text care să lucreze frumos și în macOS și în iPadOS (eventual și în iOS, când ai de vizualizat ceva rapid) și care să ofere și export/import de calitate. Nisus, care ar fi cel mai bun în macOS (dar cu sincope în ultimele luni), nu are versiune de iPadOS. Cred că în calcul se pot lua, așadar, Pages și Mellel. Și, desigur, MS Office. Pe mine însă Word mă enervează pe anumite secvențe. Mellel ar fi cel mai bun, din toate punctele de vedere, dar mi-e teamă că formatul lor proprietar mi-ar pune probleme, la un moment dat. Este, ca și Nisus, o aplicație artizanală (creată de un singur dezvoltator) și, într-o bună zi, anunță că e discontinued.

P.S. Tocmai am descoperit că LibreOffice deschide nativ vechile fișiere Claris Works (cu extensia cwk).