iTunes 12.1

Apple a lansat un update pentru iTunes, ajuns astfel la versiunea 12.1. Pe lângă bugfixurile obișnuite și, spun ei, îmbunătățirea performanțelor la sincronizarea cu iPhone și iPod, utilizatorii de Yosemite se pot bucura de acum de un widget iTunes, accesibil din zona de notificări. Widgetul permite saltul la o melodie următoare sau precedentă și cumpărarea de melodii din iTunes Radio. Ce lipsește? Coperta albumului, deși poate nu era o idee bună să apară în zona de notificări, care oricum nu e prea colorată.

Mda, la mine 12.1 s-a instalat acum două zile, odată cu upgrade-ul full la Yosemite. Mi s-a părut că se mișcă mai repede decât versiunea anterioară. Widgetul e cam inutil, controalele le am deja la tastatură.

Mie azi mi s-a instalat. Văd că și 9to5mac ș. cl. acum ~12 ore au scris despre el, interesant că ai avut tu acces în primele rînduri :stuck_out_tongue:

Și mie mi se pare un pic mai rapid, încă de la deschidere. De asemenea, subscriu la inutilitatea widgetului. Am constatat că, începînd cu Yosemite, nu mai folosesc aproape deloc Notification Center, poate din cauza aspectului, care mi se pare un regres (deși se va argumenta că se potrivește cu “platitudinile” - pun intended - sistemului).

Ceea ce mi-ar fi util, în schimb, este ca mini player-ul să rămînă mini și cînd dau click pe iconița iTunes din dock. Adică, dacă trec în mini player, apoi într-o altă aplicație și revin la iTunes cu click în dock, apare fereastra full. Cu cmd+Tab rămîne mini. O fi ceva ce nu mă pricep eu…

Eu am instalat tot sistemul, 5+ GB peste Mavericks. Installerul full include și Tunes. Majoritatea celorlalți useri au făcut doar upgrade de la 10.10.1 la 10.10.2.

Hmm, ciudat, știrea despre iTunes 12.1 a apărut abia azi in the wild.

Eu cred că singura explicație rezonabilă este că de fapt @tudor are gradul 37 într-o masonerie secretă a mărului și astfel primește produsele lor înaintea muritorilor de rând. MacForum.ro, dacă e transformat în ASCII și adunăm cifrele, obținem 1065. 1+0+6+5=12. iTunes e la versiunea 12.1. Coincidență? Vă las pe voi să decideți.

Myth busting.

Pe 27 ianuarie 2015 la ora 10:25 am PDT, situl CultofMac anunța lansarea Yosemite 10.10.2. La scurt timp, undeva în nordul României, un simplu utilizator de Mac numit Tudor avea să ia o decizie care urma să producă efecte majore pe computerul său personal…

… A decis să facă upgrade de la Mavericks la Yosemite.

Două zile mai târziu, pe 29 ianuarie 2015, la ora 8:01 pm PDT, același site, CultOfMac, anunța apariția iTunes 10.2. În intervalul scurs de la lansarea Yosemite 10.10.2, utilizatorul Tudor nu a primit nicio notificare de software update. Totul părea neschimbat. Tudor își vedea de treabă utilizând normal computerul, ca într-o zi oarecare. Și totuși, aplicația iTunes de pe computerul său ascundea un secret pe care Tudor avea să-l descopere cu stupoare ceva mai târziu…

… Se actualizase odată cu instalarea Yosemite!

Au încercat unii să-și explice ciudatul fenomen, însă din noianul de ipoteze neconfirmate, una singură rămâne și astăzi în picioare…

2 Likes

Mai bine spune-ne și nouă cum e Watch?

1 Like