IRIS scanner portabil la reducere

Scannerele portabile IRIS sînt, de departe, cele mai bune. Am primit un e-mail că au pus la vînzare multe modele refurbished și nu am ezitat să comand unul, un scanner pt cărți, care – așadar – îl glisezi deasupra unei pagini de carte și ai scan. Am așa ceva „de duzină”, dar își face treaba foarte frumos, am scanat 3 cărți în 2 zile în vară, am mai dat-o-n bară cu unele margini care nu se văd bine (ultimul rînd), dar am fost mulțumit. Acuma știu șpilul.
Avantajul celor de la IRIS este că oferă și un soft excelent de tip OCR, am testat o versiune mai veche și convertește perfect, inclusiv texte în română, în cehă, în rusă… Cel mai greu era cu texte bilingve, de ex. cehă și română, dar te descurci ulterior cu find-replace.

http://www.irislink.com/c2-3073-225/I-R-I-S--Refurbished-products.aspx?utm_campaign=Ref-1501-ROW1&utm_content=3370296536&utm_medium=email&utm_source=Emailvision

1 Like

Nu fac reclamă firmei IRIS, evident, dar mi se pare mult mai de încredere un refurbished vîndut de firma producătoare decît un s.h. pe olx.ro, site unde ai șanse să o iei la barbă. vorbește un pățit.

Azi am fost la Biblioteca Academiei și am scanat o carte din anul 1921 pe care nu o pot împrumuta, fiind din fondul vechi. Dacă doriți să vedeți cum a ieșit scanul, aveți aici PDF-ul. Precizare: nicio poză nu a fost procesată, este așa cum a ieșit din scanner, au fost doar întoarse, unele.

https://copy.com/pGnWqrT2Fk7OTCN6

Imi pare ca a iesit destul de bine. Ce model ai luat? Cat a fost transportul?

Cu transport cu tot, mi-au supt din card vreo 260 lei, deci vreo 13-14 euro. Este Book 2. La noi se găsesc Book 3 la vreo 450 lei (pcgarage vinde așa ceva, de ex.). Jucăria vine cu un soft OCR excelent, IRIScan 12, ultima versiune e 14 (13 nu există!). Book 3 se vinde cu 14. E f. scump să-l iei doar ca soft, vreo 150 euro.
Eu mai luasem așa ceva, un no-name, a ajuns la fi-meu. Și ăla era bun, nu avea niciun soft, dar de scanat scana f. bine. Am dat 160 lei pe olx, era nou și ăla sau tot un refurbished. Pt mine este foarte util, de cîteva ori pe an scanez rarități. În mai anul trecut am 2 zile cu fundul pe scaun la Ljubljana să scanez tot niște rarități.
Scanul este f. bun, reține că e o carte f. veche, cu hîrtia deja galben-roșie, calitate deloc bună. Nici nu mai pierd timpul să bibilesc scanul bucată cu bucată, se vede excelent. Scanul după ceva nou, color, iese superb.

pcgarage.ro ori emag, de exemplu, vînd asemenea produse, inclusiv IRIS, cu prețuri de la 285 lei (scan mouse) spre 1000 lei (Canon). Pt a scana cărți, trebuie acele tipuri care se „plimbă” (hover) peste documente, nu cu fantă prin care se trage documentul, alea sînt bune pt scanat cărți de vizită (au și un soft care le convertește în vcf-uri) sau pt foi separate. Eu am preferat modelul „book”, deoarece acoperă toate nevoile mele, iar softul inclus e un mare avantaj. Dacă originalul e bun, convertește frumos și în română și în alte limbi, uneori cu erori dacă textul e mai vechi și are granulație mare, dar – oricum – e bine.

Interesant. Am vazut 2 variante de Book 3, simplu si executive. Din cat am inteles diferenta intre ele e ca cel executive are wifi.
Oare au superstitii legate de numarul 13? :slight_smile: De au trecut peste privitor la soft.

Evident, da, au sărit peste versiunea 13, de la 12 s-a sărit la 14.
Nu știu cum ar fi prin wi-fi, prin BT merge greu, cel puțin cu versiunea BT din MB meu late 2008, deci tot sîrma e sfîntă. Cel mai important pt mine ar fi softul, OCR-ul de la IRIS mi se pare cel mai bun, dacă textul e curat, conversia e aproape perfectă, inclusiv pt română ori cehă ori chirilic. Ce nu iese din prima, se rezolvă prin find-replace. Presupun că v. 14 e mai bună decît 12. Reține că softul luat separat a f. scump, cît un scanner și jumate. Precum văd pe site-ul lor, nu au upgrade de soft.

Cat tin bateriile la scaner? Am vazut un review in care zicea ca bateriile nu tin mai mult de 20 scanari (cred ca scanari se refera la numarul de file altfel nu are relevanta)

O, nu, are acumulator și ține cam 100 de scanări. Oricum, trebuie să mai faci o pauză la cca 50 pag, mîna simte nevoie de odihnă, timp îl care îl pui la încărcat. Exemplul arătat s-a făcut dintr-o bucată, bateria fiind la jumate după scanarea cărții (nu era o carte voluminoasă, ceva peste 50 pag. cu planșele alea mari cu tot.

Am mai remarcat o diferenta intre Book 3 executive si cel simplu, softul. Executiv are varianta 14 si cel simplu 12.

Da, Book 3 e ultimul model și are ultimul soft. Cît de mare e diferența mi-e greu să spun, între 11 și 12 nu e mare, descifrează la fel româna și ceha, cu care am testat. Are chiar limbi combinate, engleză și bulgară, parcă.