iPhone trigger

Vreau să-mi montez iPhone-u pe un stativ pt a scana A 3. Există un trigger care să-mi rezolve apăsatul pe butonul de scan? Ceva conectat fie fizic la la iPhone, fie ceva wireless/bluetooth?
Nu, nu m-ar interesa un selfie, deoarece iPhoneul vreau să-l montez pe un vechi stativ de aparat de mărit din era filmelor de 35 mm și să-l fac cumva să semene cu așa ceva. Băieții de la IRIS încă nu au fost de macOS pt jucăria asta și nici nu aș mai da banii pe așa ceva, o apicație de scan pro pt iPhone, cum fac ăia de la Readdle, rezolvă orice problemă majoră. Un scan astfel făcut e mult mai bun decât o simplă poză a documentului.

Ceva de genul acesta ?

Ops… n-am citit atent “Nu, nu m-ar interesa un selfie”.

Super, păi o iau mâine… Numai 15 lei?? A, 15 lei + 19 lei transportul… Oops… Deci, oricum, merge. Mersi frumos.

Sau mai bine un workflow apelat prin Siri … ex: Start scan : face o poza -> o salveaza pe dropbox … sau poate aplicația de scan pe care o ai se integreaza mai intim cu worflow … merită studiat

Radu, nu am timp, iau telecomanda aia și gata… Cred că amân după Rebelion, flăcăii ăia trimit doar prin curier și va ajunge taman când chefuiesc.

Soluția cea mai simplă: căștile originale ale telefonului! Cu camera pornită și căștile conectate la telefon, oricare din cele două butoane de volum acționează ca declanșator.

A, da? Mișto, nu știam asta! Ce înseamnă „căștile originale”, cele produse de Apple?

Da, căștile cu care vine telefonul. Sau orice căști Apple cu butoane de volum pe fir. Poate merge și cu alea wireless, nu știu.

Mersi de pont, testez zilele astea. Cel mai complicat lucru, de fapt, nu e ăsta, ci felul cum voi fixa telefonul pe un postament de aparat de mărit pt filmele de 35 mm, am două rămase din junețe și, văzând diverse poze cu noile generații de scannere, mi-am dat seama că aș putea folosi așa ceva la scanat cu iPhone-ul.
Eu am ceva care arată exact ca ăsta, este demontabil și încape într-o cutie mai mare un pic decât o servietă diplomat, iar la magazine găsești așa ceva (sunt și la prețuri mai mici, pe la 800 lei).