iPhone 6 Plus se inchide la 30%

Buna seara!
De aproape 2 ani am un iPhone 6 Plus de 128Gb si pana acum 1 luna nu am avut nicio problema cu el.
Telefonul pur si simplu se inchide la 20-23-36% baterie in special cand am nevoie de internet si activez 4G-ul. Atunci cand incerc sa il repornesc imi apare semnul ca trebuie sa il bag la incarcat. Daca astept circa 10 min il pot reporni prin force restart, dar patesc acelasi lucru: imediat cum deschid safari (4G-ul fiind pornit) mi se inchide instantaneu. Uneori nici macar nu apuc sa opresc datele mobile. Mentionez faptul ca telefonul nu se inchide din cauza frigului. Il folosesc fara probleme si in frig. Face asta doar atunci cand pornesc 4G-ul.
Un alt lucru pe care l-am remarcat e ca uneori bateria scade foarte repede (2-3 minute) de la 30% la 20%, 10%, iar apoi se inchide.
As dori sa stiu daca se mai confrunta cineva cu aceasta problema si care ar fi caile ei de rezolvare. Sau e inceput de sfarsit?

Este cel mai probabil că bateria trebuie schimbată. Există aplicații care testează viața bateriei. Pot fi și alte cauze, dar asta este cea mai probabilă. Nu toate bateriile țin bine 3–4 ani, garanția este 1 an.

Merci pentru raspuns! Imi poti da un exemplu de aplicatie? Sunt foarte curioasa sa incerc.
Iar daca e cazul sa schimb bateria unde ma pot duce? Singurul loc unde am fost cu telefonul a fost Noumax.

Nu mai știu cum se cheamă, dar du-te pe iTunes store și dă la căutare ceva gen „battery check” sau cam așa ceva. La iStyle ori la Noumax va fi (foarte) scump, la Noumax cum deschizi ușa te ușurează de 100 de euro fiindcă le respiri aerul prețios din clădire. Dacă tel. nu mai e în garanție, du-te la orice service GSM, sînt pline orașele, unii au firme și magazine mari. Nu știu să-ți recomand pe cineva anume, eu mi-am schimbat bateria pt 3 GS acum ceva timp în stația de metro Republica, de ex. Omul a fost serios, no complaint. Mai sînt niște flăcări pricepuți lîngă BRD Unirea, o iei în sus spre Universitate și dai de ei. Asta dacă ești din București, dacă nu, găsești local.

Sa iti spun sincer, nici macar nu stiu ce garantie a avut si daca mai are. Telefonul l-am cumparat in Decembrie 2014 si am reusit sa vars cafea pe el. L-am dus la Noumax unde am dat o diferenta pentru a mi-l schimba, dar nu am primit la mana nicio hartie, absolut nimic.

Am luat Battery Life si imi spune ca e la 14,7% Battery Wear Level. Nu pare ingrijorator…

Nu trebuie să ai o hîrtie, sună-i și întreabă-i. Presupun că nu mai are garanție dacă nu a avut una extinsă. Întreabă-i și cît ar costa o baterie nouă cu manoperă cu tot. Dacă nu te sperii de preț, du-te la ei, nu-s tehnicieni răi. Cred că prin oraș la GSM shops ți-ar lua 50–70 lei.
P.S. Să bei cafea e o tehnică, nu folosi iPhone-ul pe post de tavă. :smiling_imp:

Nu i-am facut garantie extinsa, n-am crezut ca o sa fie cazul. Sunt genul care are foarte mare grija in general de lucruri, iar atunci a fost o scapare :grin: O sa ii sun maine, desi stiu ca sunt cam scumpi… Iau in consideratie si GSM shopurile de care mi-ai zis, merci frumos inca o data!

@Andreea înainte de a apela la un service poți încerca să recalibrezi bateria, poate se rezolvă așa:

  • Încarci telefonul până la 100%
  • Îl lași apoi să se descarce complet până se închide. Dacă s-a închis înainte de a ajunge la 1% și nu-l mai poți deschide, atunci îl pui la încărcat timp de 1 minut, după care îl deconectezi de la priză, îl deschizi și-l lași iar să se descarce complet. Repeți dacă e necesar până când se închide la 1%
  • După care îl pui să se încarce complet.