iPhone 6 ca remote pt mac cu sierra

Se dă un iPhone 6 (rtulează ultimul sistem) care se dorește a fi folosit ca un remote control pentru aplicații în Sierra, de ex. cînd facem o prezentare cu Keynote ori în PowerPoint. Se poate? Cum?

În Keynote merge, explică Apple:

Am și testat. Ai mai multe unelte, inclusiv creion pentru sublinieri, notițe ș.a.

Se pare că merge și PowerPoint (nu am testat):

https://www.quora.com/Which-iPhone-app-is-the-best-to-control-PowerPoint

Ar fi interesantă o aplicație generală, ca o telecomandă simplă, să meargă și la PDF-uri, de exemplu, slideshow-uri ș.a., cum sînt telecomenzile clasice.

Mulțam, e pt fi-mea, de fapt, va studia problema!

Hm… nu am Keynote pe iPhone, dar pot evalua o achiziție dacă e musai, ar fi 45 de lei.
Mă întreb dacă iPhone ar putea fi folosit ca un simplu remote în general, nu neapărat pt Keynote.

Nu știu ce să zic. Eu am avut inclus Keynote, avînd iPhone-ul mai recent.

Există diverse alternative, se pare, pentru a controla anumite aplicații (articolele sînt vechiuțe, din cîte văd):

http://slideshowremote.com/en/overview.html

În cel mai rău caz, TeamViewer este o variantă. :smiley:

Pe de altă parte, dacă va vrea și să indice sau alte chestii, poți face asta pe Keynote iOS. Dar, pentru compatibilitate mai largă, poate să-și ia o telecomandă separată.

Ei, tatonează… Mie unul mi-ar fi suficient calculatorul, eventual un maus bt, dar știi cum îs adolescenții, doresc ceva așa, cool.

Să fiu sincer, și mie îmi place ideea. Cînd am o prezentare, dacă nu e foarte tehnică, mi-ar plăcea să umblu prin public și să existe ceva interacțiune, dinamică. Pentru asta, mi-ar plăcea să pot folosi iPad-ul. Acolo aș avea (în Keynote + Remote, deci la purtător) slide-urile, pot pune notițe de prezentare, timer, văd slide-ul care urmează, am creion și pointer. Doar că iPad-ul meu (Air 1) nu se mai mișcă așa fluid cum aș vrea. Sau cel puțin nu-mi place mie. Dar se poate face ceva frumos, nu spun că nu înțeleg. :slight_smile:

Mda, citește și fi-mea aici, așa că orice idee este bine venită. Dacă simte nevoia, dau 45 de lei pe Keynote de iOS, ea folosește aplicația mai mult decît mine.

Ecranul pe iPhone e mic, funcțiile sînt limitate din cauza asta. Adică aplicația e identică (cred?) cu cea de iPad. Dar, dacă nu vrei să te chiorăști să stai în timpul prezentării cu nasul în telefon mai ceva ca „generația Facebook“ pe stradă, ori folosești Keynote de iPhone doar ca telecomandă (caz în care nu cred că face banii), ori cauți alternativă gratis, ori îți iei telecomandă separată. :slight_smile:

Părerea mea. Să-i fie clar ce vrea să facă exact cu telefonul. Dacă >99% e doar pentru dat pagina, nu cred că e vreun motiv să cumperi Keynote.

Și eu zic la fel, mi se pare un moft. A avut iPad și nu i-a plăcut… Dacă pricep eu bine, cred că un maus bt este exact ceea ce au nevoie pt prezentare la clasă dacă vor ceva cool.

Lenovo urmează să scoată un șobolan foarte simpatic, care se face și telecomandă de prezentare. La noi în țară, din cîte am căutat, nu a apărut. Dar e o idee bună.

E drept, și un șoarec normal ar trebui să facă treaba, se găsesc oricît de mici și arătînd a de toate. Nu vreau să dau idei sofisticate și scumpe, mai ales dacă zici că citește și ea aici. :smiley:

Ei, nu exagerează, i-am spus că iPhone poate fi folosit ca remote, știam asta din cititelea, deși practic nu am folosit niciodată.

Eu am un remote de la Logitech, care comunica cu laptopul Mac/PC prin IR. Da doar paginile inainte-inapoi, dar imi convine ca are si pointer laser. Mai mult de atat nu-mi trebuie la prezentari. Mai mult conteaza si cum faci prezentarea, sa folosesti animatiile cu cap, nu sa vada lumea ca ai animatii, ci sa poti intari ceea ce vrei sa comunici.

Dacă merge cu un mac ar fi OK, IR mai au macurile mai noi, eu am MBP 2011?

Este un dongle USB. Merge pe USB1-3. Ceva de genul: https://www.amazon.com/Logitech-Wireless-Presenter-Presentation-Pointer/dp/B002GHBUTK.

Aha, e bine așa.

Da, și eu mi-am luat una din aia vara trecută doar că e generația următoare, cu afișaj digital, pe care se poate pune cronometru sau temporizator. Plus că vibrează cînd mai ai 5 minute, apoi mai viguros cînd expiră timpul. :slight_smile:

Modelul R700: Logitech R700 Professional Presenter Wireless https://www.amazon.co.uk/dp/B009TFBDKI/ref=cm_sw_r_cp_api_6pJFybDFTDF8X

Și da, MBP2012 al meu are și IR (deși asta vine cu dongle). Nu știu după 2012, dar am o bănuială că da. Sau poate s-a schimbat protocolul. De exemplu, mă aștept ca telecomanda noului AppleTV să meargă inclusiv cu MBP2016.

A, e o idee să testez telecomanda  TV. Te pomenești că merge și cu un MBP!

Păi trebuie să meargă.

Am descoperit acum întîmplător o aplicație care permite personalizarea interacțiunii între Apple Remote (modelul vechi!) și diverse aplicații de Mac: Mira (20€).