Iphone 4 nu mai tine bateria

Iphone 4 am schimbat cablul de date pentru ca cel vechi nu mai incarca se stricase am fost la un GSM si mi-am achizitionat un alt cablu de date iar acum dupa ce se termina de incarcat 100% nu ma mai tine bateria cum ma tinea inainte.
Ce poate sa aiba ?

E bătrân. Schimbă bateria. Sau telefonul.

Dar totusi pana acum m-a tinut :wink:
Eu zic sa nu fie din cauza cablului ?! :pensive:

Tu cît crezi că ține o baterie? Garantată e un an, uzual ține 2–3 ani, poate 4. Dacă telefonul a atins 3 ani, uzual trebuie baterie nouă. Sigur, poate fi și altceva, dar „a ține bateria” înseamnă că se încarcă și nu mai duce, nu? Sau ce vrei să spui.

Deci sa ne facem intelesi eu mi-am schimbat cablul de date pentru ca cel vechi nu mai mergea si am achizitionat unul de la GSM. Incarca si cu asta dar nu mai tine bateria tine maxim 5 ore iar inainte tinea o zi cu cablul celalalt

Deci ca să ne înțelegem, GSM este numele unui standard de comunicații, nu ai cum să cumperi un cablu de date de la un standard de comunicații. Dar am înțeles ce ai spus. Dacă tu suspectezi cablul (deși personal mi-e greu să cred că el e de vină), roagă un cunoscut să îți împrumute cablul de la iPhone-ul lui, să vezi dacă acolo e problema. În principiu, nu încarci iPhone-ul cu scule cumpărate “de la GSM”, dar cum spuneam, poți verifica foarte ușor dacă e cablul de vină.

Pana la urma am constatat ca e devina cablul pentru ca nu este original si nu incarca cu amperajul care trebuie

Aia da, se poate, dacă e prost făcut cablul, nu merge. Uneori, iPhone-ul detectează că nu are amperaj și apare semnul exclamării într-un triunghi gălbui. Același lucru apare și dacă folosești un alimentator 3rd party.
Există și secvențe amuzante. Am un alimentator 3rd party care seamănă cu unul Apple, dar iPhone-ul nu-l vrea, dă eroarea cu triunghiul. Dacă îl conectez la un alimentator AllView, merge f. bine, iar AllView merge cu alimentatorul Apple-like.

Semnul ala exclamarii unde ar trebui sa apara eu de exemplu il am acum conectat la pc cu cablul acela unde ar trebui sa apara?

Apare pe iPhone, este un avertisment care sare în ochi. Dacă nu ai așa ceva, teoretic telefonul nu detectează nimic anormal și ar trebui să meargă fără probleme.
Dacă în urmă cu cîteva luni totul era OK, iar acum nu este poate fi îmbătrînirea naturală a bateriei, cum spuneam.

DAr nu e in urma cu cateva luni e vorba de 3 zile

A, bun… atunci probabil că are ceva acel cablu, testează cu alte cabluri, flăcăii ăștia care repartă iPhone-uri au destule.

Va multumesc asa o sa fac :wink:

Pe scurt, problemele de alimentare pot fi cauzate majoritar de: 1. alimentator non-Apple sau stricat, pur și simplu; 2. cablu necorespunzător, uzual non-Apple; 3. baterie veche; sau combinație de acestea la un loc. Trebuie să le iei pe rînd și să vezi e la tine.

1 Like

Am sa incerc toate metodele :wink:

Păi nu ai cum altfel, și la service fac la fel, doar că ei au și aparate de măsură și merge mai repede.

Asa este .
Oricum eu va multumesc mult pentru ca mi-ati dat niste sfaturi :wink: