iPhone 15. V-ați luat/comandat?

Tocmai am citit ieri o analiză în Macworld despre iPhone 15. Mi se pare succintă și bine făcută.
Voi ce părere aveți?

Da, mi-a ajuns sâmbătă 15 Pro-ul, natural titanium, 128GB. Făcut precomanda in prima zi, la prima ora (15:00).

Se simte super bine in mana cu marginile rotunjite, mult mai ușor fata de fostul 14 Pro si e si puțin mai mic. Husele de la 14 Pro ii sunt mari :grimacing:

LE: Vreau sa achiziționez acum un cablu usb-c → usb-c pentru a putea încarcă atât un MacBook Pro 16" 2021 cât si iPhone-ul asta. Momentan la MacBook am încărcătorul din cutie (140W si cablu MagSafe). Din câte am înțeles maximul de încărcare pe porturile usb-c ar fi de 100W (deci nu chiar așa rapid ca MagSafe-ul). Oare ce cablu sa achiziționez? Eu m-am uitat la asta: https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0CD9G8DLH/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A2PGPJL0BBLHLX&psc=1 . E ok sau găsesc ceva mai bun? Si a doua chestie asupra căreia sunt nedumerit, ar fi: e vreo problema daca încarc iPhone-ul cu charger-ul de 140W de la MBP si cablul acesta? As tinde sa zic ca nu, pentru ca oricum nu-și trage mai mult de 25W sau cât poate, dar nu sunt sigur.

Poți folosi orice încărcător, inclusiv unul de notebook.
Greu de spus care cablu e mai bun, în principiu unul „de firmă”.

O sa iau Anker-ul asta atunci. Din ce știu/am văzut, au printre cele mai ok produse de pe piață.
In alta ordine de idei, încă astept husele si foliile pentru telefon. Btw, a mai ajuns 15-le la cineva, cum vi se pare? Ce huse folosiți? Eu am luat una din seria noua, “FineWoven”, care ar trebui sa le înlocuiască pe cele din piele, dar am citit doar lucruri nasoale despre ele pana acum😂)

Eu am un încărcător ce 3 mufe, una USB-C, două USB 2. În cazul tău, poți lua unul cu 2-3 mufe USB-c, foarte util la drum, ai un singur încărcător pt 2-3 device-uri. Anker e firmă OK.

Da, asta va urma, dar am făcut deja prea multe “investiții”, mai aștept puțin…oricum, îmi trebuie la fel, unul de minim 100W… si prețurile sunt destul de sus la ele, pe la minim 4-500lei.

LE: Cred ca unul de 100w nu e suficient…doar MBP trage 100W. Daca pun si telefonul si ceasul la încărcat, ar trebui sa le adun? 100W MBP, 25W iPhone, 5W ceasul? Sau cum își împarte încărcătorul ?

Da, evident, dacă numai MBP cere suta, dacă se conectează toate simultan, suma consumului trebuie să fie, teoretic, sub puterea alimentatorului. În practică, se poate folosi. Eu am încărcat, la o adică, un MBA cu un alimentator de iPad (de 20 W). A mers mai încet, dar a mers.

Alaltăieri mi-am luat iPhone 15 (varianta de bază). Aveam un SE 2 (2020) și simțeam nevoia unui iPhone cu ecran mai mare, ăsta a fost criteriul. Am tentat cu iPhone 12-14, dar nu m-am nimerit la ceva schimb + diferență. Aflat la iStyle și văzând variantele de rate, diferența dintre o rată la 15 este cu circa 10 lei mai mare decât la 14, și tot așa… Mi s-a părut logic, la o diferență așa de mică, să iau ultimul model.
Ce să spun? Îmi mențin părerea: scule prea puternice pentru uz curent. Nu știu la ce l-aș putea folosi cu un proc așa de puternic, poate alții îmi pot da idei. Da, pozele sunt curate și de calitate, motiv pt care mi-am pus la vânzare modestul Nikon Coolpix. Aflat în metro sau în tramvai, joc table mai comod, ba chiar și bridge, deși cărțile sunt cam înghesuite pt ochii mei slabi. Pot citi texte dacă îl pun pe landscape, la o adică l-aș putea folosi și la o prezentare cu adaptorul aferent (nu l-am testat cu iPhone, urmează zilele astea).

Aștept iOS 17.1, cică aduce salt semnificativ la nu știu ce…