iPhone 14 Pro Max mai slab decat 14 plus?

Salutare, acum o saptamana am achizitionat un iPhone 14 Pro Max 128gb in speranta ca nu il voi mai schimba o perioada lunga de timp, fiind primul telefon de la Apple varf de gama. Inaintea lui am avut un 14 plus care nu mi-a facut nicio problema, ba din contra am numai cuvinte de lauda despre el. Ideea este ca eu fac o comparatie intre cele doua telefoane, le iau in ordine.

  1. Eu joc zilnic Call of duty Mobile, iar principala problema pe care o am cu 14 pro max este ca imi incetineste mult jocul, adica am lag odata la 5 secunde jocul imi merge nasol. Si asta se intampla incontinu, ceea ce la 14 plus nu am avut nicio problema, chiar si pe 13 am jucat 1 an fara sa faca asa vreodata. Am inteles ca ar fi de la Pro Motion sau ceva de genu, in fine nu ma pricep, ideea e ca joc cu aceleasi setari de grafica ca si pe cel vechi, nimic in plus.
  2. Se incinge, cand zic ca se incinge ma refer ca aproape arde doar daca ma uit cateva minute pe TikTok, daca ma joc zici ca e in flacari. 14 plus nu se incalzea mai deloc, de fapt foarte putin dupa o ora sau mai mult de jucat.
  3. Bateria tine putin. Cand iti iei in telefon varf de gama pai eu zic ca ai asteptari de la el. Ma refer la faptul ca in 2 ore mi-a scazut bateria cu 20% nefacand mai nimic solicitant, nu m-am jucat, nu am vazut video-uri, doar stat pe facebook si vorbit la el din cand in cand.

Are ceva telefonul sau asa este la toate si ma ingrijorez degeaba pentru ca nu mi-a atins deloc asteltarile? Cel mai mult ma deranjeaza lagul din joc, nu merge atat de “smooth” ca 14 plus, nici pe departe. Din cate am inteles si dupa alte forumuri este o problema cu Pro Motion inca din octombrie 2022, de atunci se plange lumea, nu se stie cand sau daca se va remedia. Accept orice sfat in legatura cu acesta, daca sa-l duc la garantie, daca e normal, orice. Multumesc!:pray:t4:

Fiind în garanție du-l la doctor, cu prezentarea problemei cu lag-ul și cu încinsul, chestia cu bateria poate fi urmarea primelor două bug-uri.

Da, cum spune Cattus. În plus, Pro Motion = 120 Hz.
Dacă jocul poate 120 fps și procesorul vrea să-i livreze, sunt șanse să se încingă. E posibil să fie și ceva bug-uri între joc și refresh rate-ul Pro Motion. Sau din cauza temperaturii sistemul face throttling să nu se supraîncălzească și asta îți cauzează lag-ul.
Legat de baterie, 10h de screen-on time nu mi se pare rău, mai ales la 120Hz, mai ales dacă e și luminozitatea măricică. Bateria pare de aceeași dimensiune ca la 14 Plus: Apple iPhone 14 Pro Max - Full phone specifications
Aici tu poți judeca cel mai bine.

Pe de altă parte, nu mă așteptam să se încingă folosind TikTok, sau Youtube sau altele de genul, nici la 120Hz.

Încearcă să dezactivezi Pro Motion limitând frame rate-ul la 60Hz și vezi cum se comportă: How to enable / disable 120Hz ProMotion refresh rate on iPhone 14 Pro and Pro Max? #shorts - YouTube