iPad – ce viitor are?

Dacă urmăriți Macworld (ori Mac4Ever, în franceză) veți fi observat agitația în jurul întrebării „de ce Apple nu a lansat niciun model nou de iPad de peste un an? (ultimele modele sunt din octombrie 2022)” sau „ce să (mai) așteptăm de la iPad-uri?” (vânzările au scăzut).
Dat fiind că WWDC 2024 este deja anunțată agitația are sens. Macworld ne tot anunța că vor veni modele noi de iPad în martie, iaca veni 1 aprilie fără nicio păcăleală (deocamdată, încă e ora 13.15!)… prognoza ar fi acum că vor lansa ceva de WWDC 2024, adică abia pe 10 iunie! Zvonurile spun că va fi și un „major revamp” al iPadOS și iOS. O, deie Domnu’, deocamdată iPadOS este, de fapt, iOS, nu are nimic special. Asta să fie motivul întârzierii? Așa sper.
De ceva timp, „zvonerii” prognozau un „macOS minimalist” pe iPad-uri. Că va fi așa, că va fi altfel, mi se pare momentul ca Apple să facă un iPadOS „pe bune”.
Voi ce credeți? Dacă toată întârzierea asta se va finaliza cu un anunț banal de tip „iPad Pro cu M3” și gata va fi un fleoșc total.

P.S. Mi-am vândut iPad Air 4, am acum un MBP 14 inci M1 Pro, s.h. Pe secvența asta, un iPad mi se pare în mare parte inutil, deși simt lipsa unui stylus pt adnotări de fișiere PDF, mai ales. În rest…