Ipad 9 - apple pencil gen 1, airpods 2 - interferente?

Salut! folosesc un ipad gen. 9 si intampin urmatoarea problema: cand conectez airpods-urile - generatie 2 (si e conectat si pencilul) si ma uit la filme pe netflix sau ascult muzica pe youtube, uneori se aude intrerupt, distorsionat.

Am incercat cu doua perechi de airpods si se intampla la fel la amandoua.

Cand folosesc aceleasi casti conectate la iphone totul e ok. La fel, daca deconectez apple pencil-ul (selectand forget this device) e ok.

Spre exemplu, se intampla
uneori cand citesc si adnotez/subliniez documente pdf, in adobe, in timp ce ascult muzica pe youtube.

Stie cineva cum s-ar putea remedia chestia asta? E ceva ce tine de soft-ul ipad-ului?

E clar o interferenta, insa nu imi dau seama daca e normal sau e vreo problema la ipad. Nu face tot timpul, doar uneori, la intamplare.

Am incercat sa schimb frecventa la wireless, de pe 2,4 pe 5 ghz dar fara rezultat.

Ms!

Nu cred că există soluție, pur și simplu interfața BT este cu probleme. Asta îmi spune și fi-mea, are un MBP 14 inci, deci ultimul răgnet Apple. Sau Apple nu gestionează bine ceva.
Că BT are probleme am constatat și eu în ultimii ani, mai ales pe audio. Ca atare, singurele periferice pt BT sunt tastaturile și un maus Logitech bi-device. Astea merg, în general, fără probleme. Mai au, de ex. mausul se resetează greu pe un device nou. Până la urmă o rezolvi, dar trebuie răbdare și nervi de oțel.

Stiu ce zici, am avut si eu in trecut cu toate macbookurile
problema asta cu interferentele, mai ales cu mouse-urile pe care le conectam.

Vad ca de la variantele cu m1 nu s a mai intamplat.

Oricum, fiind produse Apple - si pencilul si castile si tableta, ma asteptam sa aiba o compatibilitate buna.

De asta ma si mira. De exemplu, daca conectez ipad ul la sistemul audio bluetooth (care e logitech) si folosesc pencilul in acelasi timp cat ascult muzica, nu sunt probleme, se aude bine fara interferente.