iOS 12 impresii

Dacă ați descoperit ceva nou și interesant în iOS 12, scrieți aici.
Noutățile oficiale sunt prezentate aici.

Ce-am găsit eu interesant acum câteva minute (deși nici nu știu dacă e nouă sau exista deja): tap cu două degete pe un link în Safari deschide adresa într-un tab nou.

A apărut review-ul lui Federico Viticci:

Pe iPhone X, la Animoji poti scoate limba :yum:
Scuze de insignifianta descoperire, dar chiar eram dezamagit ca nu puteau scoate limba. Sunt mai funny acum.

Sunt total de acord cu ce spune flăcăul, așa este. Deși sunt nou utilizator de iPad, de vreo 2 luni (anterior îl mai pipăiam la fi-mea, la unu’, la altu’), mi se pare evident că Apple a intrat în zona în care trebuia să intre de ceva timp: să priceapă că un telefon cu ecran de 4–7 inci are nevoie de un alt sistem de operare decât o tabletă cu ecran de 10-11 inci, nu mai vorbesc de o tabletă de 13 inci. iOS 11 da, a marcat o frontieră clară în iOS pt iPad-uri, dar rămâne tot un fel de macOS mai șontâc. Altfel, iOS 12 mi se pare OK, se mișcă frumos, se pare că pot măsura lungimea mobilei fără să mai folosesc ruleta!

Constat și eu că se mișcă un pic mai bine. Am iPhone 7 și văd că animațiile sînt un pic mai rapide.

Altceva ce am mai testat, e noua aplicație Books. Ideea e bună, dar pe ecranul telefonului, e aproape inutilizabilă. Pe Mac va fi mai mișto. Și sper să se îmbunătățească și la recomandări, că am sute de cărți în biblioteca lui (majoritatea, clasici ai literaturii universale) și recomandările sînt tot de-alea de “cum să faci bani” și alte cele. :slight_smile:

Una peste alta, doar de notificări grupate sînt încîntat, mi se pare o măsură practică foarte bună, și un pic de Books. În rest, nu știu ce ar trebui să ne mai entuziasmeze.

Dacă ar fi să lucrez mai mult pe iPad, pe mine m-ar entuziasma aplicația Shortcuts. Poate o să-mi fac timp într-o zi să sap puțin prin ea și prin shortcut-urile Siri. Am folosit puțin Workflows imediat după ce a apărut acum câțiva ani și m-a impresionat. Acum e în ograda lui Apple, e și mai tare.

Pe iPhone SE se mișcă mai fluent. La fel, aplicațiile. Eu merg mult pe jos dimineața, așa că ascult radio. Dar, sunt câteva locuri chiar în Cluj, unde DIGI nu are acoperire. Se descurcă mult mai bine cu întreruperile și cu rebuffering-ul.

Presupun că iOS are chestii noi „sub capotă”. Dintre cele analziabile ochiometric: ziua și data nu mai sunt afișate central sus, ci la stânga; iar la tastatură, au schimbat locul globului cu al numerelor, fapt pt care înjur repetat, eu automatizasem pe poziția de până acum și am tot greșit.
Altfel, pare OK, se mișcă frumos, parcă mai bine, pe iPhone 5S.

Exsia o aplicatie de AR numita Masurare, dar eu pe magazinul SUA nu o identific. Sunt tot felul de aplicatii ,da r nici una care sa se numeasca simplu Measure nu vad. Stie cineva cum ii spune in engleza la acea aplicatie?
Mai vad ca unele aplicatii de AR nu se pot descarca pentru ca dispozitivului meu ii lipsesc ceva specificatii. Care or fi acelea? Am iPhone 6 +.

Aplicația se cheamă Measure, dar nu o văd nici eu pe iPhone 6+. Nu o fi compatibilă cu device-ul.

Ar trebui sa fie vizibila. Asa apar unele aplicati care nu suporta aparate mai vechi. Butonul de “get” e inactiv.

Da, nici la mine nu apare pe 5S, apare însă pe iPad 5th gen. Deci e clar vorba de compatibilitate, nu se instalează pe jucăriile care, probabil, nu au anumite lentile.

La mine este, pe iPhone 7. S-a instalat odată cu sistemul.

Conform acestei discuții, Apple Music din iOS 12 poate căuta melodii după versuri. Sau îi poți cere lui Siri să cînte “melodia aia cu numanuma”. :smiley:

Da, deci aplicația aia se pune de la 7 în sus și pe iPad-uri de la x încolo. Oricum, o am pe iPad 5th gen.
Una peste alta, cred că au lucrat pe chestii „sub capotă”, pe 5S se mișcă foarte frumos, într-adevăr parcă mai bine decât unșpele.

Eu am Measure pe iPhone SE. Interesant. O să mă uit acasă pe iPad Mini 2.

Constat că vizualizarea playerului în lock screen e pe fundal închis acum! Testat cu Spotify, EuropaFM și TuneIn.

Poate se pregătește vreun fel de dark mode și pe iOS, dacă tot vine pe Mojave.

O ai instalata odata cu update-ul? Sau ai instalat-o separat?

Measure se instalează automat odată cu update-ul.

E o aplicatie Measure in app store dar e vorba despre masuratoari ale persoanei (referior la greutate)