Intrebare MacBook Pro

Buna seara. As avea o intrebare, defapt mai multe.
In legatura cu recovery reset, este ok sa-i dau daca vad ca incepe sa se miste putin mai greu? Afecteaza cu ceva durata de viata sau gen ca stergi tot de pe SSD?
A patit cineva intr-o aplicatie sau intr-un joc(CS:GO) ca atunci cand dai cu 3 degete spre dreapta sa nu-i apare desktop-ul? Patesc chestia asta dupa ultimul update la high sierra…la celalalt n-aveam problema asta. Sa fie din Os?
Multumesc!

Mersul greoi poate avea cauze variate. Poți descrie minimal ce înseamnă „incepe sa se miste putin mai greu”? Mereu, uneori, cu anumite aplicații… ?
Cât spațiu liber mai ai pe disc? (fluturaș-I = info)

Cred ca toata problema cu miscatul mai greoi se pare ca a aparut cand am instalat photoshop 2018 de pe filelist, si mi-a umplut acolo la aplicatii tot felul de chestii de la Adobe, o gramada s-au pus. Ma refer prin misca mai greoi faptu ca, astept mai mult sa intre in aplicatii, se pare ca am temperaturi mai mari, si am niste frame drops in CS:GO, ceea ce n-aveam inainte. Merge sa-i dau factory reset? nu-l stric cu nimic, gen?
A si inca ceva, care ar fi cea mai buna aplicatie pt verificat temperaturi, eu am iStat Menus dar nu stiu de ce, fan-uril chiar nu pornesc nici cand ma joc CS.

Dacă pui d-astea, ai d-alea. Și ce rezolvi dacă dai reset și repui Photoshop ca acuma?
Tot n-ai răspuns dacă TOATE APLICAȚIILE merg greoi sau numai PhSh? Câtă memorie ai? Ce pro, concret? Ce sistem rulezi? etc.

Poi nu-l mai pun daca merge asa.
Model 2017 macbook pro 13,3 touchbar.
Toate aplicatiile merg greoi atunci cand le deschid, se deschid mai lent.
Memorie libera: 160 gb
High Sierra ultimul update

Dacă crezi că este o soluție, da, dar trebuie să faci reinstalare cu ștergerea discului, altfel PhSh nu se va șterge și va merge la fel. Aplicația nu are uninstaller? Dacă nu, poți încerca să-l ștergi cu AppCleaner., tragi pe fereastra aplicației ăsteia orice aplicație dorești și va șterge toate fișierele conexe.

Nu e o problema ca se sterg toate, am tot pe un hdd extern, dar voiam sa fiu sigur ca e ok daca fac asta.
Si in legatura cu app de temperaturi, care este cel mai bun?
Are uninstaler dar se pare ca nu mi-a sters tot.

Edit:Inca ceva, la faza aia cu swipe in aplicatii cu 3 degete din stanga spre dreapta, ai patit sa nu-ti mearga? In cs:go se intampla, nu merge swipe-ul si nu stiu de ce, inainte de update de high sierra mergea:(

Nu prea folosesc 3 degete, iar acest model mai nou nu îl am, eu am un MBP din 2011, deocamdată suficient. Dar ar trebui să meargă, poate s-a bulit sistemul, lucru probabil din cele ce descrii.
Dacă aplicația are uninstaller, trebuie să șteargă tot, afară doar de faptul că, eventual, ți-a băgat și niscai malware dacă ai descărcat-o de unde nu trebuie.