Intrebare MacBook Pro - Temperatura

Stiu ca pare cam ciudata intrebarea, dar cred eu ca este rezonabila, avand in vedere ca nu am mai detinut un laptop cu body metlic pana acum.

Avand in vedere ca lucrez foarte mult remote si cam de unde vreau eu (cafenele, fastfood-uri, hub-uri, terase) poate dauna cumva laptopului faptul ca lucrez, sa zicem, pe sezlong la piscina? Gen temperatura laptopului + temperatura de afara sa ii dauneze?

Multumesc pentru raspuns.

Cred că depinde ce înseamnă “lucrez pe șezlong”. Dacă te referi la temperatura exterioară, atunci nu cred că este nicio problemă. Dacă bate toată ziua soarele în el, atunci s-ar putea să fie. Nu neapărat din punct de vedere al temperaturii procesorului (care poate duce 95-100 grade C - se poate verifica pe site-ul Intel - T junction - si care oricum începe să-și limiteze frecvența/consumul de energie odată cu creșterea temperaturii și are sisteme de protecție/shutdown în cazuri extreme), ci din punctul de vedere al celorlalte componente care se încing- ecran, placa de bază, SSD, baterie.

Legat de temperatura exterioară: eu am folosit două săptămâni un MacBook Air în Tokio, în mijlocul verii. Erau vreo 30 grade, umiditate foarte mare, dar nu se punea problema de soare (este o pâclă de ceață/smog aproape constantă). Nu a fost nicio problemă în afară de temperatura procesorului care stătea constant peste 60 grade C.

Iti dai seama ca nu voi lucra sub soare direct, pentru ca ma afecteaza si pe mine.

De aia a laptop, să-l iei cu tine, nu să-l ții pe masă. Pe secvențe din astea, totuși: să nu bată soarele direct (nu cred că e cazul, nici nu ai putea lucra din cauza reflexiei din ecran), nisipul de pe plajă etc. Este important ca un notebook să fie aerisit. Dacă vei face un test simplu, să-l ții în pat pe o pătură, de ex., vei constata că încep să se tureze ventilatoarele. Deși, în principiu, ele sînt calculate să reziste la temperaturi destul de mari, e bine să ții temperatura cît mai jos posibil. Un stand nu face rău, unul simplu, care să țină jucăria ușor înclinată, astfel încît să intre aer pe dedesubt.

Multumesc pentru raspuns. Asta este si ideea. Nu voi lucra mereu din locuri cu nisip pentru ca imi este frica sa nu-mi intre particule de nisip in interiorul carcasei.

Aș zice chiar să nu iei cu tine un notebook pe plajă, dacă nu poți sta fără o jucărie, atunci ceva bine etanșat, gen smartphone ori tabletă, una ieftină, să nu-ți pară rău.

Dacă vrei să ajuți răcirea, poți instala SMC Fan Control
Îți poți face ulterior niște preseturi acolo; eu mi-am făcut de la 2.500 până la 6.000, cu increment de 500.

L-am încercat și pe ăla, dar mie îmi place ăsta: Macs Fan Control. Eu l-am pus să citească un senzor de temperatură de pe CPU și să crească turația de la 50 la 80 grade C. Adică la 50 grade C începe să crească și ajunge maximul turației la 80 grade C. Îl folosesc de vreo 4 ani fără nicio problemă.

niste SS cu setarile?

1 Like

Revin. Chiar daca temperatura afara a scazut drastic, tot ma innebuneste MB-ul cu caldura pe care o degaja. E enervant si deranjant la mana. Asa ca m-am hotarat sa cumpar un stand nou, ca sa poata “respira” cat mai bine, fara sa-i astupe fantele. Recomandari? Sau alte modalitati de a il face sa ruleze mai la rece? :joy:

Poate că e o hibă înăuntru, dacă nu-l folosești la chestiuni „grele”, cu un joc ori cu o aplicație care cere resurse mari, încălzirea excesivă nu este normală. Poate trebuie ceva bibilit acolo.

Si cum as putea sa gasesc hiba? Si eventual sa o elimin? Nu as merge la istyle, doar ce mi-am luat i7+ de la ei, dupa ce a stat 2 saptamani in service doar ca sa imi faca un downgrade(de la ios11 beta la 10.3.3 - asta cica a rezolvat problema bateriei, semnalului si zgomotului de fundal de pe filmari). Nu as vrea sa stau dupa MB la fel.

  1. Nu instala sisteme beta dacă nu te pasionează. Dacă au avut multe reinstalări/downgrade-uri sigur că a stat.
  2. Du-te la iturgent.ro, îi găsești pe net ușor, complex Itaoui la metro Crângași, eu am fost mulțumit de ei, nu-s scumpi și par serioși.
    P.S. Și-a mai făcut cineva aici reclamă că repară mac-uri, dar nu știu cine este, nu l-am aordat vreodată, posibil să fie OK și acela.
1 Like

Din pacate stau la vreo la 7-800km de Bucuresti. O sa vad ce pot face in privinta asta.
Voi nu aveti/ati avut probleme cu incalzirea la MBP mid 2015? Din ce am vazut pe forumuri, multi se plang de asta. Ale voastre la cate grade stau doar cu chrome-ul deschis (fb,yt,mail etc)?

LE: Nu as vrea nici sa-l duc la orice service, nu as vrea sa pierd garantia(mai vreo 10 luni)

Atunci caută ceva local. Deduc că nu ești în România, că nu există distanță de 800 km de la București oriunde în țară, decât poate de la Vama Veche la Satu Mare.