Interferente Bluetooth - Wifi

Salutare tuturor si Hristos a Inviat!

Stiu ca subiectul asta s-a mai discutat oarecum, insa, as vrea sa stiu daca exista (poate) informatii suplimentare.

Din 2016 pana in prezent sunt la al 2-lea macbook (ultimul fiind pro 13 2020) si cu ambele am avut aceeasi problema: interferente intre bluetooth si wifi.

Cu cel din urma, insa, a devenit excesiv de deranjant in sensul in care sunt retele wifi la care daca ma conectez si conectez in acelasi timp o boxa bluetooth, de exemplu, internetul efectiv nu functioenaza sau se incarca foarte greu orice site.

Este adevarat, pe un router dual band daca folosesc frecventa de 5 ghz nu am aceasta problema, insa, nu mi se pare normal ca asta sa fie singura solutie.

Pana si atunci cand am cumparat un adaptor (pt usb 3.0) de la Hama am patit la fel atunci cand il conectam.

Exista vreo rezolvare reala la problema asta?

Multumesc!

Interferențele de care vorbești sunt uzuale în cazul undelor radio, vorbind la modul general. Acceptând faptul că ai interferențe, acestea nu sunt neapărat cauzate de calculator, în cazul tău un mac, ci și de router și/sau de perifericele BT. Este puțin probabil ca Apple să fie așa de neglijent și să dea drumul unor module wi-fi/BT care să aibă interferențe deși, evident, nu este exclus.
Mai departe nu mă pricep. Poate există flăcăi mai pricepuți care pot detalia secvența cu interferențele. Pot afirma însă că sunt destule periferice, chiar produse de companii mari, cum este Logitech, care îmi pun probleme pe BT.

Probabil că semnalul wifi e cam slab acolo unde observi intereferențele cu Bluetooth.
Dacă ai în zonă multe rețele wifi pe 2,4 GHz, atunci într-adevăr soluția e să-ți setezi routerul pe 5 GHz. Nu e nimic anormal în asta, spectrul radio poate fi foarte aglomerat în zone urbane, așa că mai bine te muți cu frecvența acolo unde găsești un loc mai liber. Chiar și mutarea pe un alt canal din banda de 2 GHz poate ajuta.

1 Like