Installer universal pentru Mac OS 9.2.2 (PowerPC G3 și G4)

Pentru cei care mai au pe acasă Mac-uri PowerPC G3/G4…

Băieții de la MacOS9Lives.com au creat un ISO universal cu versiunea finală de Mac OS 9.2.2, care se poate instala pe orice Mac ce poate boota în Mac OS 9 sau pe Mac-urile care pot rula modul Classic.

Așa că, dacă vreți să instalați Mac OS 9 pe un astfel de Mac, nu mai aveți nevoie de nenorocitele alea de discuri de sistem unice pentru fiecare model în parte (și pe care probabil că foarte puțini le mai au acum).

Descărcați-l acum dacă aveți nevoie, că nu se știe cât mai stă online.

2 Likes

Am pe undeva o copie de 9.2 pe CD. Drept e că nu l-am mai instalat de mulți ani. ISO-ul din linkul tău e bun că are toate update-urile.
Ce-mi plăcea la Apple e că - culmea - mergea să faci update chiar și la sistemul ăla în 2006, când Tiger-ul era pe val. Acum nu cred că le mai pasă. Linkurile sunt moarte :expressionless:

Și eu mai am câteva variante de OS 9: una originală care a venit cu un iBook G3 și vreo trei sau patru adunate de pe net. Trebuia să le încerc pe fiecare până găseam una bootabilă.

Da, așa e, dar nu era așa de strict, eu am folosit o versiune de 9.x.x pt PowerMac pt a instala pe un PB G3. Unele, e drept, nu mergeau. E grozav că mai sînt azi macfani care se mai ocupă de acel Mac OS 9 clasic. L-am descărcat și eu, nu am pe ce-l pune nativ, dar emulat în Tiger sper să meargă.

Acum îl instalez și eu :+1:

Iată aici un macOS 9 emulat în browser, e simpatic:

Dar și asta:

1 Like