Instalare Windows

Salutari, am un iMac 21,5( 2017)si as dorii sa instalez Windows pe el ( de preferința W10). Am citit câte ceva despre modul de instalare dar nu știu cât de mare sa fac partiția. Vreau sa instalez Windows pt câteva jocuri pt fiul meu. După instalate tot ce instalez in Windows se salvează pe aceea partitie? Sau pot alege alta locație? HDD -ul este de 1 TB. Multumesc

Mărimea partiției o alegi în funcție de cât spațiu estimezi că vei avea nevoie în Windows pentru sistemul de operare, aplicații, jocuri și alte fișiere. Și, bineînțeles, țininănd cont de cât loc liber ai acum pe acel hard disc. 100 GB cred că e o valoare minimă.

Tot ce instalezi în Windows va sta pe acea partiție. Nu-ți recomand să te complici cu partiții multiple.

Am instalat Windows-ul dar nu știu cum sa fac se deschid Siera. Calculatorul se deschide automat cu Windows.

Apeși tasta option la boot. Sau în Windows lânga ceas ai bootcamp cu opțiunea de boot.
Când revii în mac ai opțiunea sa alegi SO-ul implicit la boot.
N-am mai facut de mult, eventual alți colegi sa ma completeze/corecteze

După ce instalezi Windows, va face boot default în W, sistemul default îl setezi în Boot Camp din Windows, respectiv în system preferences/Boot în macOS. Indiferent de sistemul default, poți modifica „din mers” sistemul dacă apeși tasta option/alt imediat după pornire sau restart, vei vedea ce opțiuni de boot ai, inclusiv un disc extern și partiția de salvare.
P.S. Ai mare grijă dacă un copil folosește același calculator cu tine. Aș sugera să-i iei un PC pt jocuri, dacă asta vrei, nu să împarți un iMac cu un copil. Asta ca principiu de viață. Există atâtea oferte ieftine de pc-uri suficient de performante pt jocuri.