Instalare Windows pe macbook

Salut, va deranjez din nou cu un alt tip de problema. Vreau sa-mi creez inca o partitie pe care sa bag Windows 7, deoarece vreau sa joc un joc, care nu a fost lansat si pt. OS X. Am bootat win 7.iso pe un stick de 8 GB, am luat si driverele necesare pt. functionarea windows-ului, doar ca am o mica problema cand vine vorba de crearea partitiei si pornirea instalarii. Am fvazut diferite tutoriale pe youtube, oameni cu Mac Os X mai mica de 10.11.1, carora cand deschid Boot camp, le apar 3 coloane, crearea unui disk/usb cu fisierul .iso al windowsului ; deascarcarea driverelor ; instalarea windowsului. Ei mie la 10.11.1 imi apar doar ultimele 2, fara a-mi lasa posibilitatea sa instalez windowsul si de pe stick… Stiu, ar fi usor, sa bootez un DVD cu windowsul, doar ca am o problema la placa DVD si nu-mi merge, nu-mi citeste niciun fel de CD. Intrebarea mea e, cum pot instala windows-ul de pe stick pe mac os x 10.11.1 cu boot camp. Va mutumesc mult pt. ca incercati sa ma ajutati citindu-mi problema.

Nu am priceput unde e problema, textul a prea lung și cam neclar. Dacă ai procedat așa „Am bootat win 7.iso pe un stick de 8 GB, am luat si driverele necesare pt. functionarea windows-ului, doar ca am o mica problema cand vine vorba de crearea partitiei si pornirea instalarii”, nu va merge. Cum voiai să procedezi?
„Am fvazut diferite tutoriale pe youtube”. Nu acolo trebuie să te uiți, ci pe tutorialul Apple.
Deci: ce OS X rulezi? Ai deja 2 partiții? dacă da, greșit. Nu, nu ar fi ușor să butezi un DVD cu Windows, trebuie să lași Boot Camp să-și facă treaba pînă la capăt, deoarece el nu face numai o partiție, ci pregătește (emulează) toată secvența de boot.
Ce windows vrei să instalezi?

Vreau să instalez windows 7. Încă nu am două partiți. Problemă e ca eu am placă dvd/cd stricată și nu pot instala windows. Voiam să stiu cum pot instala windows 7 pe macbook care rulează os x10.11.1 de pe un stick usb bootat cu windows-ul.

Tot nu-mi e de ajutor, poftim, asa apare in tutorial: http://prntscr.com/92abt8 asa apare la mine: http://prntscr.com/92ac4z, nu gasesc acel buton pt. New Image.

Păi e relativ bine: acel dvd master va fi un iso pe care apoi îl clonezi pe USB flash. Nu pot repeta acum procesul, nu am cum, dar logic mi se părea să cloneze Windows direct pe flash. Știe cineva pe aici de ce BC nu face așa? Văd că USB flashu a formatat MBR (corect), e și formatat MS-DOS? Poate de aia nu face așa.

Mă gîndesc însă că, dacă ai licență de 8.x, ai și una automat gratuită de w 10, pe care îl poți descărca drept iso de pe site-ul MS. Pt un MBP recent care rulează 10.11.x, cred că trebuie v. de 64 biți.

Nu cred că este așa. Dacă ai licență de Windows 8, ai dreptul să faci update gratuit la Windows 10 prin Software Update, dar asta nu înseamnă că ai serial de Windows 10 pe care îl poți instala folosind un .iso descărcat de pe site-ul Microsoft.

Eu am citit însă că da, ai acel cod și cu el te duci pe 10. DAr, cum nu am testat personal, nu bag mîna-n foc. De altfel, cred că acel iso pus pe un stick usb poate face și upgrade la la 7 și 8.x la 10.

Am incercat sa continui acel proces, in momentul in care selectez instalarea windowsului si dau continue imi da asta:http://prntscr.com/92dub6

Lasă un spațiu alb după : să se facă automat linkul. Ceea ce arăți tu indică faptul că installerul caută un CD/DVD cu windows, dar am înțeles că nu ai unitate optică. Parcă ziceai că faci un boot flash USB, l-ai făcut? Sau cum procedezi? Poți descrie clar și succint pașii? Am mai înțeles că nu ai unitate optică, Win pînă la v. 7 se putea instala numai după disc optic, acuma se poate și după flash USB, dar cum ai procedat să-l faci? Ai citit tutorialul trimis?

Da, l-am citit. Poi am inceput prin a boota windows 7.iso pe un stick cu wintoflash pe un alt calculator. Totul bine pana aic… am intrat in disk utilty si am incercat sa fac partea cu creearea unei noi imagini, dar nu am ace buton, dupa cum ai vazut in poza de mai sus. Am intrat pe urma in Boot camp, si am scos driverele necesare pt. windows, si am incercat sa-i dau instalare, dar am vazut ca-mi cere DVD/CD cu windows-ul, pe mine asta ma doare ca nu stiu cum pot face sa instalez de pe stick, nu de pe CD/DVD, restul cerintelor le-am indeplinit…

https://www.youtube.com/watch?v=WQE2vbpYwRs uite, de acest tutorial am nevoie eu pt. instalare, o sa incer maine metoda, va las aici un com daca reusesc sa instalez windows-ul.

Am intalnit alta problema, am facut tutorialul aproape tot, doar ca trebuie sa inlocuiesc ionfo.plist in Contest la Boot camp, iar cand vreau sa-l inlocuiesc nu ma lasa, il trag in folder, imi apare langa aceea imagine cu interzis… Ce-i pot face pt. a ma lasa sa inlocuiesc fisierul?

Înlocuirea fișierelor astea e cu bai și cu permisiuni. Nu am folosit metoda asta necușeră, să zic așa. Cum procedezi? De regulă, asta se face folosind clic dreapta pe o aplicație, apoi Show package contents, alegi folderul ori fișierul, îl deschizi, înlocuiești. Ar trebui să meargă. Tu ce pași faci?
Nu pot repeta exact pașii tăi, dar am făcut și eu, rar, asemenea înlocuiri de fișiere.
ai citit aici:
https://help.apple.com/bootcamp/assistant/6.0/#/bcmp09f5f773

Deschid folderul in care se afla info.pclist, il iau pe cel de pe dekstop si il trag in folder, in momentul in care-l trag in interiorul folderului, apare langa fisier semnul de interzis… si daca il las in folder nu se intampla nimic, nu se inlocuieste nimic.

Nu-mi e de folos link-ul pus de tine…

Asta se intampla cand incerc sa inlocuiesc eu: http://prntscr.com/92lxr9

Si asta se intampla in tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=WQE2vbpYwRs

Chiar nu are nimeni o solutie pt. asta?

nu reușești deoarece nu pricepem cum ai făcut, ce folder? care desktop? Nimeni nu sare cu soluții deoarece (1) este weekend și, mai ales, (2) nu știm / nu pricepem ce faci. Ce caută acel folder pe desktop? cum a ajuns acolo?
Instalarea Windows „standard” cere o unitate optică și un CD/DVD. Înțeleg că nu ai unitate optică, de aia ți-am dat link la cum faci un boot USB, de ce nu e util acel link?
Cei de pe aici nu prea îs mari utilizatori de Windows.
Ca principiu de bază pt permisiuni, cum e și cazul tău, astea le gestionează sistemul. Dacă vrei ca un folder/fișier să aibă permisii generale, clic dreata și Info sau tasta Apple + I și te duci jos la permissions și le setezi de acolo. Atenție: operația poate conduce la sistem instabil.

Da-mi voie sa-ti explic totul de la inceput. Vreau sa instalez windows 7 pe macbook pt. a ma juca diferite jocuri care inca n-au aparut pe platforma os x. Am gasit pe site-ul Apple un tutorial care ajuta la instalarea windows-ului, doar ca eu am intampinat o problema. Cum nu am o placa DVD/CD trebuie sa instalez windows-ul de pe un stick USB. Pt. a face asta in bootcamp am nevoie de inca o sarcina, http://prntscr.com/92rzkt astea sunt sarciniile pe care le am eu in bootcamp, care le pot indeplini doar daca am CD/DVD cu windows. Pt. stick USB trebuia sa mai am o optiune http://cdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2014/05/remove-windows-boot-camp-partition-mac.jpg, optiunea lipsa mie fiind prima. Am gasit un alt tutorial care ma ajuta la pornirea acestei optiuni, sa zic asa… https://www.youtube.com/watch?v=WQE2vbpYwRs, am modificat si eu fisierul info.plist, dar cand dau sa-l inlocuiesc cu cel original din folderul Conters al aplicatiei Bootcamp, imi apare acel semn cu “Interzis”. Mai pe romaneste, nu pot inlocui fisierul info.plist original al aplicatiei cu cel modificat de mine si care m-ar ajuta sa termin instalarea windows-ului… Acum, la momentul de fata, problema mea nu mai e legata de instalarea windows-ului ci de cum as putea face sa inlocuiesc acel fisier.

Acel semn Ø apare dacă ai o problemă cu permisiunile, nu pot reproduce, în rarele cazuri cînd am mai făcut așa ceva nu am avut problema asta. Presupun că ceva nu e în regulă. Nu-ți cere o parolă de admin ca să faci operația? Încearcă clic dreapta pe BC, Get Info, descuie lacătul cu parola și pune read-write la everyoane. Salvează în prealabil aplicația așa cum e altundeva pe disc, într-un folder și apoi fă modificarea.