Instalare Windows pe Macbook Pro 2006

Va salut si bine v-am gasit! Pe scurt, detin un macbook pro 2006, deci foarte vechi pe care nu l-am mai folosit de mult. As dori sa-l donez cuiva mai sarac din familie (de la tara) insa din pacate cu Snow Leopard nu prea mai poti face nimic, am incercat sa intru pe safari, nu prea mai merge pe multe site-uri, youtube la fel nu mai incarca video etc. Am vazut pe google ca unii l-au reinviat instaland doar windows pe el. Am incercat si eu insa nu reusesc. Am scris pana acum dvd-uri cu windows 8.1, 7, Vista si Xp insa nici unul nu booteaza, nu il vede nici cand cand tin apasat option sau C. Le-am scris in windowspe un pc cu nero.
Se poate pune doar windows pe el sau nu? Multumesc!

Ai folosit Bootcamp? Este cel mai simplu/recomandat mod de a instala Windows pe un Mac.

1 Like

Am un ssd in el de 128GB. As dori sa pun doar windows, nu cred ca as avea loc sa le tin pe ambele.

Snow Leopard nu ocupă așa de mult, iar după instalarea Windows unii zic că se poate șterge partiția cu macOS folosind diverse șmecherii (n-am încercat).

De exemplu:

  1. Vezi ce Windows este suportat pe acel mac, nu cred că merge mai sus de Vista, aici.
  2. Pregătești un CD/DVD valid cu Windows.
  3. Pornești Boot Camp, aflat în Applications/Utilities și urmezi pașii de pe ecran. Trebuie să ai pregătit un stick pt a instala driverele de Windows pt mac, se vor instala după ce Windows va fi instalat.
  4. Pui Windows, faci ce spune pe ecran.
  5. La final pui driverele descărcate pe stick.

Nu am mai făcut de ani buni chestia asta, sper că nu am uitat nimic. Pe acel mac poate ar fi mai bun un Linux minimalist.

1 Like

Eu am pus pe un ssd de 120 GB prin bootcamp atat snow leopard cat si w10.
Acelasi macbook pro 2006.
Ce ai citit mai sus e real, am verificat personal cand am instalat. Nu am reusit sa gasesc pt w10 driver audio iar pe video merge cu driverul generic. Al meu avea ram de 4GB, aveam aceeasi intentie, sa-l dau. Deocamdata am renuntat, imi mai trebuie si tastatura si nu merita investitia. Il tin pt piese de schimb. Unele componente sunt compatibile 100% cu macbook pro 2007, am si asa ceva. Pe cel din 2007 w10 se misca cam greu dar acceptabil. Am sunet dar daca imi amintesc bine, pe video e tot driver generic. NU am mai pus mana pe el de ceva timp dar a suportat ultima actualizare w10, are versiunea 1903. Deci macbookul e batran dar nu se da batut.

Poate ne descrii pas cu pas cum ai pus W 10 pe generația aia de MBP. Detaliul cu SSD-ul nu are nicio relevanță aici, relevant este cum se pune W 10 pe un MBP 2006.

Eu am scris de ssd ca sa subliniez ca intra ambele sisteme de operare pe 120GB. Nu cred ca e ceva care merita facut pentru lucru, eu am facut-o din curiozitate.
In ceea ce priveste instalarea w10, nu am reusit s-o fac direct, nu suporta. Asa ca am pacalit Apple, am instalat w7 cu bootcamp, nu mai descriu cum se face, e simplu. Din w7 am facut upgrade la w10, am cautat mai multe versiuni de bootcamp pana am reusit sa pun driverele. Nu am reusit sa am sunet (partea de sunet din macbook este Cirrus Logic, nu au drivere w10). Si pe video nu am gasit, merge cu cel generic pus automat de microsoft.

A, deci merge w10 după ce pui w7 normal. Interesant. Cu observațiile de rigoare. Păi atunci ar merge să pună și el la fel, de aia întrebam. Aș putea încerca și eu pe un iMac din 2006, numai că nu mai știu să folosesc w.
Ce înseamnă „am cautat mai multe versiuni de bootcamp pana am reusit sa pun driverele.”, adică le-ai rulat pe mai multe versiuni de macOS și ai creat mai multe stick-uri cu driverele? Sau cum ai procedat?

S-a intamplat prin vara, am facut destule de atunci si amintirile s-au amestecat.
Incercasem sa pun direct w10, nu reuseam, citisem o gramada de chestii pe tema respectiva. Imi pierdusem rabdarea, am zis sa incerc si varianta cu w7, nu mai tin minte de unde mi-a venit ideea dar cred ca nu e idee proprie, e preluata tot de pe internet. Stiu ca bootcamp are mai multe versiuni dedicate (sper sa nu gresesc). Nu am mai stat sa citesc documentatia, alesesem gresit versiunea, etc. Stiu ca nu aveam driverele necesare si dupa ce am mai cautat prin alte fisiere bootcamp descarcate, am gasit ce imi trebuia. Asta am facut-o dupa ce am verificat device manager din windows si am vazut unde erau probleme. Am lucrat destul de haotic, toata treaba s-a intins pe vreo 2-3 saptamani, cu pauze lungi. Ori nu aveam timp ori nu aveam dispozitie sa ma ocup de ce incepusem dar am reusit pana la urma.
Repet, pentru mine a fost un experiment, am dorit sa vad diferentele de performanta intre cele 2 macboo pro pe care le aveam pe masa:
https://everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-2-duo-2.2-15-santa-rosa-specs.html
versus
https://everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-2-duo-2.33-15-specs.html
Ma deranja ca la primul am procesorul la frecv ceva mai mica, memoria video mai mica dar aveam el capitan versus lion si aveam sunet in w10 versus lipsa sunet. Mi-as fi dorit Sa am procesorul si memoria video de pe A1211 pe A1226. Ma rog, idei fixe.
Stiu ca am rulat si niste teste de performanta dar nu imi mai amintesc rezultatele.
Oricum am renuntat la w10 pe A1211. Pe celalalt MB pro, A1226 exista si acum el capitan si w10/32 biti. Am mai scris, w10 are ultima versiune 1903.

Pentru sistemele mai vechi, există alternative la Safari care dă erori. Primul pe listă ar fi Chrome, apoi iCab (există versiuni și pt vechile PPC-uri), Roccat etc.