Instalare tastatura legacy MacBook

Buna ziua. Mi-am achizitionat un macbook si am nevoie de tastatura legacy pentru a ma conecta pe siteul facultatii… va rog frumos sa ma ajutati… multumesc… nu sunt bune diacriticile normale de la laptop…

Nu pricep întrebarea. Apple oferă 2 variante de tastaturi, una Romanian (asta ar fi ,legacy””) și o alta Romanian standard, similară celei din W. Ce sistem rulezi, ce tastatură defaukt ai și ce tip de parolă are facultatea, nu-mi spune că are ș ț ă â î… Nu știu dacă am priceput bine, dacă nu, explică ce înțelegi prin ,legacy”.
PS Cred că faci o confuzie între literele ștanțate pe tastatura fizică și cele accesibile prin keyboard layout. Nu are nicio importanță ce litere vezi pe tastatura fizică, ci ce caracter se introduce în sistem când apeși o tastă. Ele sunt identice doar dacă limba de sistem este și limba țării unde s-a vândut macul. Dacă nu, trebuie să ții minte ce difernțe sunt și să le memorezi.

Ei, cum e? Dacă deduc eu întrebarea, tu vrei ca ceea ce este scris pe taste să fie EXACT ceea ce scrii. Acest lucru este posibil numai dacă „pupi” tastatura cu keylayout-ul activ. De ex., în România vei cumpăra un mac cu tastatura fizică de tip US QWERTY extended (după primele 5 litere de la stânga, sub tastatura cifrică), cărora li se adaugă literele specifice limbii române pe zona periferică. Dacă vei cumpăra un mac în Germania ori în Franța, evident, ceea ce vezi pe ecran nu mai corespunde cu ceea ce vezi pe taste. Presupun că asta este problema ta și, dacă ne explici ce vrei să faci, putem sugera și variante de lucru.