Instalare OS X pe SSD nou

Salut,

Am intrat si eu in rand cu lumea buna, in sfarsit, mi-am luat SSD pentru iMac.
Aveti idee cum se instaleaza OS X-ul pe un Hard nou nout? Banuiesc ca imi trebuie un cablu sa il folosesc ca un hard disk extern pentru moment, pana instalez OS-ul pe el si deabea dupa aceea sa il inlocuiesc cu cel din iMac, asa este? Daca da, aveti idee cum se cheama intrarea in SSD? Ca banuiesc ca mi-ar trebui de la USB la … ce?

Mersi fain

Am mai discutat chestia asta de multe ori, cred că cel mai detaliat e aici.
Cum e la Yosemite e și la Căpitan. Cel mai comod este să pregătești un flash de 8 GB cu sistemul înainte să schimbi SSD-ul, după cum poți instala pe SSD legat ca disc extern, fază în care, după ultimul reboot, poți transfera și toate datele în faza finală a instalării. Te întreabă asta pe ecran. Setarea default este „do not transfer anything now”. La aceeași fază ajungi dacă actualul HDD îl pui extern și-l conectezi la macul unde instalezi sistemul.
Evident, poate fi și metoda prin target mode, dar deja mi se pare inutil de complicat.
P.S. Singurul detaliu important este că, dacă vrei Căpitan, să descarci ultima versiune de DiskMaker X

Cel mai simplu e așa:

  1. Faci un stick USB bootabil (vezi mesajul anterior și topicul menționat acolo).
  2. Montezi SSD-ul în computer în locul hard discului.
  3. Bootezi de pe stick, formatezi SSD-ul (partition scheme = GUID, format type = Mac OS X Extended Journaled) și apoi instalezi sistemul de operare.

Exact așa am făcut și eu prin toamnă cînd am pus un SSD în MBP-ul meu și alt SSD în al soției. HDD-urile le-am conectat extern și am făcut transfer de date în faza finală a instalării, doar setările și documentele, nu și aplicațiile.