Sunt utilizator de W10 cu destula experienta dar sunt incepator in MacOS.
Am un MBP Early 2011 care are un display excellent si vreau sa-l pastrez + 4G RAM
Are hdd
Yosemite sau El Capitan par sa fie potrivite pentru posibilitatile MBP dar si in functie de recomandarea dvs.
Treb fac Stick USB Boot. Fie cu MBP functional fie in W10 cu Transmac. Vazut tutorial si theoretic stiu.
Am descarcat kituri OS destule .dmg chiar si .iso de pe net sau torrente.
Am folosit Transmac sau Balena pentru creat stick in Windows 10.
Am facut vreo 5 stickuri cu Transmac dar nici unul nu a fost vazut la pornirea cu Option .
Stickul pare bootabil ca vad ca e vazut de w10
Am incercat si DVD boot.
Recovery pe net nu merge. Se invarte globul si apoi scrie ca nu poate lua niste fisiere.
Unde gresesc pentru ca sigur eu nu fac ce trebuie.
Cum ma poate ajuta daca gasesc un Mac functional ?
Problema a doua.
Am pus un ssd mai mare la un laptop W10. Ssd cel mic cu W10 si toate programele l-am pus direct pe macul meu fara sa fac ceva la el. Dupa ce l-am montat am instalat driverele de pe BootCamp. Si-a mai luat el ceva drivere si merge excellent. Deci instalare fara BootCamp Assist. Ce parere aveti ?
Pe el va merge maxim nativ, fără „fente”, macOS 10.13.x Trebuie să ai un dmg nativ, nu „procesat” cu transmac, deși unii spun că ar merge. Le ai aici. Ai însă nevoie de un alt mac pt a-l face USB bootabil. Dacă ești din București, îți dau eu.
Boot Camp este necesar, în primul rând, pentru a face partiția de Windows pe un mac care are deja macOS instalat și pt a face ulterior dual boot. Are și rolul de a crea un ambient prietenos pt a instala Windows. Nu știam că merge să pui direct un SSD cu Windows existent, dar ne putem bucura că a fost așa simplu!
P.S. Ce fel de „DVD boot” ai încercat? Concret. DVD nativ și Apple-blessed sau tot ceva făcut în mediu Windows? Dacă varianta a doua, nu este de mirare că nu merge.
Păi dacă mai ai un mac cu Yosemite, de ce te-ai chinuit cu Transmac? Mă rog…
Descarcă Yosemite de la linkul dat.
Conectează calculatorul bolnav în Target Mode, adică dai restart apăsând tasta T.
Conectează cele două calculatoare printr-un cablu firewire (dacă ai și dacă au ambele calculatoare, ar trebui să aibă din câte deduc) sau prin cablu ethernet.
Calculatorul pornit în Target Mode se va afișa pe ecran ca un disc extern.
Intri în disk utility și formatezi discul țintă (cel în target mode) mac os extended journaled (e prima opțiune de sus)
Pornești Installerul și pui sistemul pe discul extern.
Ar trebui să meargă. La un moment dat, Apple nu a mai permis să se instaleze un sistem prin target mode, dar cred că generația aia încă e OK.
Dacă nu reușești așa, fă un flash USB de boot, ai mai multe tutoriale pe net, de ex. ăsta sau ăsta. Mai găsești și altele dacă tastezi pe Google „create yosemite boot disk”.
Am sugerat Yosemite pt a nu fi un sistem mai nou decât cel al calculatorului funcțional, deoarece este posibil să se poticnească. După ce pui Yosemite, faci upgrade de sistem la maxim suportat din Software Update.
Dacă zici că ai experiență cu Windows ar trebui să reușești urmând pașii de mai sus. Dacă nu ai cablu firewire ca să conectezi jucăriile, nici ethernet (cred că merge și așa, așa am făcut de câteva ori, dar hăt demult, am uitat), atunci treci direct la crearea acelui installer urmând pas cu pas unul dintre tutoriale.
Trimite-mi mesaj privat. Uzual, ne-am fi putut vedea, dar nu am timp zilele astea, doar după 5 dec., presupun însă că ești grăbit să rezolvi treaba azi.
P.S. fără SSD, se va mișca greu. Eu am pus SSD chiar pe un mac din 2004, i-a triplat viteza de lucru. Dar, pt faza asta, merge și HDD, ca să vezi cum stă treaba. Cu SSD la bord, se va mișca mult mai bine.
Ai aici o aplicație care face așa ceva și care va rula în Yosemite. Aici ai și alt loc de unde descarci installerele.
Eu nu te prea pot ajuta la faza asta, deoarece nu am pe ce testa dacă merge sau nu metoda cu această aplicație, nu mai am mac-uri cu intel în zonă! Dar ne putem întâlni și rezolva cumva pe loc dacă nu reușești cu aceste tutoriale.