Instalare clean Mac OS Lion blocata

Buna ziua.Sunt nou la capitolul Mac.Am achizitionat de curand un Macbook Pro A1278 13" (mid 2010) fara hdd , ram si baterie.Dupa ce am montat hdd-ul (nou) si RAM-ul (100% ok) am incercat sa instalez Mac OS Lion (urmand sa fac update ulterior) pentru a testa functionalitatea laptop-ului.
Problema e ca instalarea se blocheaza atat pe Internet Recovery cat si de pe instalarea de pe DVD.
De pe Internet downloadeaza tot dar apoi se blocheaza cam la 60 la suta iar de pe DVD la aprox. 6 minute de la start.In ambele cazuri a fost lasat o noapte intreaga si nu a mers mai departe.
Am incercat sa instalez Ubuntu , la fel , se blocheaza si ramane asa.Am incercat si pe LAN , se comporta la fel.
Mentionez ca laptop-ul nu are inca baterie dar el porneste perfect.
Din ce am citit am inteles ca ar fi o problema cu data si ora dar nu am cum sa le setez.Sau o problema hardware.Ma gandesc ca problema ar fi hardware dar neavand un log nu imi pot da seama din ce cauza e.
Comanda CMD+L nu-mi merge si nu pot sa vad ce eroare e.Nu am niciun fel de Log.Nu imi arata nici Disk Utility.
Backlight-ul tastaturii nu functioneaza dar ma gandesc ca nu ar putea influenta instalarea Mac OS.
Cum as putea afla ce nu functioneaza?
Multumesc.

Pornește-l tinând apăsată tasta D, vezi dacă încarcă Apple Hardware Test. Dacă nu încarcă, încearcă cu Option-D, ar trebui să încarce de pe internet testul hardware.

Am incercat ambele variante.Nu incarca Apple Hardware Test.La icarcarea Hardware Test de pe internet da eroare 3403D.

Ai încercat să setezi corect data sistemului din OS X Recovery?

Mac-ul mi se blocheaza inainte de a ajunge la orice fereastra de setup.Am incercat sa incarc un Windows , am schimbat data si ora din comand prompt dar nu cred ca o pastreaza.
Banuiesc ca e o problema de hardware dar nu imi dau seama care ar fi.Am lasat pe laptop- doar display , ram , hdd si tastatura ca sa elimin alte device-uri dar tot asa face.

Are evident o problemă hard. Afirmi foarte sigur că RAM-ul este bun. Cum ai determinat acest lucru? De vreme ce jucăria se blochează la orice tentativă de a instala un OS, este clar stricat. Pe generația aia poți instala prin target mode dacă ai alt mac dintr-o generație mai veche. Cele noi nu cred că mai suportă target mode, așa țin minte că mi-a spus un mesaj pe ecran când am tentat asta, mai multe de curiozitate. O alternativă ar fi să scoți HDD-ul și să instalezi sistemul folosindu-ul mai întâi ca HDD extern, dacă totul e OK, îl repui.

Am incercat mai multe memorii (4GB DDR3) , toate testate cu Memtest.Alt Mac nu am ca sa incerc cu Target Mode.Pe HDD extern se comporta la fel.

Pare clar că jucăria e stricată. Dacă nu poți rezolva singur problema, trebuie dusă la doctor, dar nu știu dacă merită. Oricum, un flăcău priceput la reparat așa ceva îți poate da un verdict, respectiv unde anume e gâlma.

Voi incerca sa fac un DVD cu Application Install Disc 2 DVD (daca-l gasesc) si voi incerca sa deschid diagnosticarea de acolo.

Să ne spui rezultatele.