Instalare aplicații și înlocuire acumulator

Salut, dețin un MacBook Air 2015, i5, 8GB RAM și mă interesează cum procedați în legătură cu instalarea aplicațiilor unde se cere o versiune de macOS mai nouă decât ce pot instala. Exista o metodă prin care poți “păcăli” această constrângere? Totodată mă gândesc să îi schimb bateria, acum îl folosesc exclusiv cu încărcător conectat, dacă îl decuplez se stinge instant.Inlocuirea bateriei este plug and play sau trebuie programat ceva să o vadă sistemul??

Nu poți păcăli o aplicație. Poți, eventual, instala un macOS mai nou decât cel suportat „oficial”, rezultatele fiind însă variabile. Vezi aici dacă „pici” pe ce poate Păcălici. Eu nu aș recomanda.
Dacă vrei să schimbi singur bateria, ai aici cum se face. Ai acolo, spre final, și ce trebuie să faci dacă, după schimbare, trebuie să resetezi SMC. Asta da, trebuie să o faci.
P.S. Acuma văd că jucăria ta suportă Monterey. Păi e un sistem relativ nou, flăcăul ăla are patch-uri până la Cătălina inclusiv. Deci stai cu Monterey actualizat și schimbă bateria. Folosește aplicațiile care sunt compatibile cu sistemul. Jucăria ta are 7 ani, este o vârstă frumoasă și, dacă merge bine, cu o nouă baterie îl mai poți folosi decent un timp.

1 Like

Pe scurt:

  1. abandonează ideea de a fenta sistemul cu unul patch-uit, folosește ultimul sistem compatibil și bucură-te de jucăria ta cât timp funcționează;
  2. pune-i baterie nouă, da, neapărat. Este o generație de mac-uri a căror baterie se poate schimba ușor. Urmează pașii din link, să ai doar grijă să faci exact cum zic ei acolo, chiar se pricep flăcăii ăia.
    De unde să iei baterie nouă? Sunt mulți furnizori, eu am luat odată (recent nu) de aici și ulterior de aici, o singură dată și de pe amazon.co.uk. Recomand furnizori din .ro, dacă bateria are o problemă (la mine a avut odată), ai garanția și o schimbi cu alta.

+1 la ce spune Cattus.
Eu am mai schimbat bateria la un MBP 2015 la Radical Service în București. Era vreo 400 lei, se ocupă ei pe loc și ai garanție.