Inlocuitor pentru word microsoft

Buna ziua. Imi place foarte mult pages, dar imi lipseste functia de la word pentru desenarea tabelelor. Imi sugerati alte aplicatii? Vreau sa testez altele. Pages pare saracut din puctul de vedere al functionalitatilor. Eu il folosesc pentru notite la facultate.

Va multumesc. Raspunsurile de pe acest forum mi au fost extrem de utile

Pages permite și tabele și desen, ce înseamnă „desenarea tabelelor”? Dă-ne un exemplu, pune-l aici.
Altminteri, alternative sunt LbreOffice, OpenOffice, Nisus și Mellel. Eu folosesc uzual Nisus, deoarece permite folosirea comodă a documentelor multi-script, fiind și complex, dacă e cazul. Mellel îl ajunge din urmă.
P.S. Mellel are și versiune pt iPadOS, detaliu important dacă folosești și iPad. MS Office de asemenea. Celelalte menționate nu au versiuni pt iPad, Nisus este doar macOS, iar suitele OpenOffice și LibreOffice au pt Windows, macOS și Linux. Sunt detalii importante când vrei să schimbi o aplicație, trebuie să știi ce vei face ulterior cu fișierul. Dacă îl trimiți mai departe colegilor ori profilor, trebuie să știi dacă ei îl pot deschide ca atare sau trebuie exportat.

Buna ziua. Atasez o pozaimagine

Din pages se exporta destul de deformat.

Mi as dori sa pot insera poze langa text fara sa se modifice. In pages nu pot reduce distanta dintre randuri.

La text simplu nu sunt probleme, ele incep in momentul in care incep sa adaug poze din cursuri, fotografii si tabele.
F
Daca am nevoie sa fie exportat folosesc windows. La cursuri folosesc mac, de aceea vreau sa imi pot aranja in pagina. La pages de exemplu : am avut ore la care trebuia sa scriu la fiecare poza explicatiile. In word inserez poza in tabel si in urmatorul rand scriu descrierea. In pages daca inserez poza nu o mai pot micsora.
Imi spuneti va rog : exista vreo aplicatie care sa se apropie de word. Am vrut sa incerc word pe mac dar nu are perioada de testare si nu am de unde sa stiu daca are functionalitatile care se regasesc pe windows,

Cred că majoritatea chestiilor pe care zici tu că nu le poți face în Pages se pot face (poate nu neapărat exact ca în Word), dar nu te-ai prins tu cum. Dar am altă nelămurire: văd că folosești Word pe Windows, de ce nu folosești Word și pe Mac?

Ia uite lucrul cu pozele în Pages.

pages-01

În Pages nu trebuie musai să pui poza în tabel, ci faci așa ca în animația pe care am pus-o mai sus: bifezi căsuța aia “Caption” și vei avea loc să scrii explicații pentru poză.

Dacă e musai să pui poza într-un tabel atunci da, ai dreptate, în Pages pozele din tabele nu se pot redimensiona. Dar poți să modifici dimensiunea celulei de tabel, iar poza se va scala automat.

Uite cum lucrezi cu poza inserată în tabel (atenție la setarea din meniul ăla Text Wrap, cred că de acolo vine problema ta cu “nu pot reduce distanța dintre rânduri”):

pages02

Poate e de folos si un link catre modul de lucru in Pages in limba romana https://help.apple.com/pages/mac/5.2/?lang=ro#/

Mie mi se pare evident, așa cum bănuiam, că e vorba de obișnuință, nu a avut răbdare să bibilească un pic Pages care, pe anumite secvențe, se comportă mai bine decât Word.

Buna ziua. Cand m am referit la distanta dintre randuri ma refeream la text simplu.
Foarte utila filmarea.

Buna ziua.
Nu sunt obisnuita cu wordul actual , imi lipseste doar functia draw table. Recunosc mai am de bibilit pages, multe lucruri se fac diferit.

Multumesc foarte util

Uite și un filmuleț cu opțiunile pentru setarea spațiului dintre rânduri și paragrafe:

Multumesc.
Pentru draw table folosesc wps office - un word chinezesc :rofl: