Bună ziua! Am mai multe computere mara apple printre care și un MacBook Pro Retina 13 inch early 2015 căruia am decis să-i schimb SSD-ul pentru că era destul de mic. Acum rulează macOS Monterey v 12.4 și așa cum scrie și în titlu i-am pus un SSD KingSpec NA900S NVME PCIe de 512GB. Merge foarte ok pe macOS Monterey, dar ideea este că am dorit să pun și Windows 10 prin BOOTCAMP. Partiționează corect, restartează, dar când vine vorba să instaleze Windows 10 îmi dă eroare că nu se poate instala pe partiția respectivă și că nici nu poate crea alta. Are cineva idee de ce nu merge? Mulțumesc anticipat.
Nu cred că e de vină SSD-ul, ci de felul cum ai rulat Bootcamp și cum a făcut partiția. Ce fel de Windows ai? Dacă e genuine, nu hack, trebuie să meargă, dacă e hack…
Este genuine descărcat după site-ul Microsoft, dar nu vrea sub nicio formă, indiferent de metoda folosită.
Dacă ai urmat pașii din Bootcamp și Win este genuine, nu-ș’ ce să zic.
Eu nu am mai instalat Windows pe un mac de ani buni, dar țin minte că mesajul ăsta apărea, e drept, soluția fiind să lași installerul de Win să formateze el partiția dedicată. Nu ai și opțiunea asta? Eu cred că da. Deci alegi opțiunea „format partition…”, după care ar trebui să o ia la vale fără probleme.
Așa cum am spus este ceva extrem de ciudat, pentru că Boot Camp realizează partiția, apoi indiferent că o formatez că nu o formatez din Windows, instalarea nu se produce. Am încercat să șterg partiția Boot Camp și fără să o formate, pleacă în momentul ăsta la instalare, dar după un timp dă eroare. Nu știu, probabil că nu se înțelege bine nu neapărat cu SSD-ul, ci mai degrabă cu cantitatea acestuia de 512 GB. Mă gândesc că ar fi trebuit să iau una doar de 256 GB și probabil că așa ar fi mers. La cea anterioară, cea care am schimbat-o, cea de 128 GB am reușit să instalez și Windows, numai că mie îmi trebuie Windows doar pentru un singur program software , care ocupă foarte mult și nu-mi rămâne spațiu suficient pentru macOS pe care lucrez în continuare. Este vorba de un program de lumini de spectacole (lucrez într-un teatru) de la firma Elation - ONYX LIGHTNING SOFTWARE. Mă împac cu ideea că trebuie să iau un computer doar pt Windows. Mulțumesc!
Sau mai am și opțiunea de virtualizare. Am să încerc mai întâi cu Parallels și eventual, apoi, cu vmware.
Nu-ș’ ce să spun. Posibil să fie prea mare SSD-ul pt generația aia, deși nu cred că asta ar fi cauza. Posibil să fie o problemă de comunicare între mac și SSD. Probleme similare au mai fost raportate, vezi aici.Vezi și aici.
Incearca si sa dai disable la FileVault/TimeMachine backup(debifeaza TimeMachine auto backup si “show time machine in menu bar” - stiu suna dubios, dar uneori dadea eroare si de la asta). Sterge de asemenea si toate local snaphosts. Apoi da restart si reia procesul cu bootcamp.
Incearca de asemenea si alte dimeniuni pt partitia de windows. Am mai auzit probleme de genul pe SSD-uri de 512…daca faceai partitia de 120gb dadea eroarea asta, cu 90gb mergea perfect.
De debifat le-am debifat pentru că am urmărit niște tutoriale pe YouTube, dar n-am încercat cu modificarea dimensiunii partiției de Windows. Chiar am să încerc să văd ce se întîmplă. Mulțumesc pentru sfaturi și idei.
Am scris odată aici despre experiența mea cu 2 SSD-uri de 1 TB vîrîte în două mac-uri MBA și MBP intel. Poate e utilă o lectură. E acolo, la un moment dat, o referință la ifixit.com și recomandarea (pt unele SSD-uri) să se dezactiveze hibernarea din terminal. La mine nu a fost nevoie, posibil fiindcă am luat SSD-uri Intel, poate cu alte tipuri de la alți producători e nevoie. Nu știu dacă asta va rezolva problema și la tine, posibil. Produsele Apple sunt relativ stricte la modificări de acest fel, iar acum au „rezolvat-o” definitiv: nu mai poți modifica nimic. În cazul modelului tău cred că problema cu Win este rezolvabilă.