Incarcare Macbook Air 13''

Salutare,

Am un Macbook Air, model de 13’’ din 2014 si am observat aseara un lucru: pe incarcatorul meu scrie ca este Magsafe 2 de 60w pt modelul MacBook Pro A1435, iar pe spatele laptop-ului imi scrie ca modelul meu este MacBook Air A1466 si ca ar trebui sa am un incarcator Magsafe 2 de 45w. Incarcatorul l-am primit de la cumnatul meu atunci cand mi-a dat si laptop-ul si cred ca a incurcat incarcatoarele (pe-al lui cu al meu)…
Credeti ca imi afecteaza cumva bateria daca folosesc in continuare acelasi incarcator sau ar trebui sa-mi cumpar unul potrivit pt ce laptop am?

Multumesc,
Robert

Este OK să folosești un încărcător mai puternic, de ex. de 80 W ori de 60 W pt un aparat care are nevoie de 45 W etc. Nu e bine invers, fie s-ar încălzi prea tare, fie nu ar face față fie ambele. În cazul tău, dezavantajul este că acel încărcător e un pic mai mare și un pic mai greu decât unul de 45 W dar, dacă merge bine, nu ai motiv de îngrijorare.
Modelul exact al mac-ului este cel este afișat dacă te duci sus în stînga la merișor și dai About this mac, adică așa ceva:
58

1 Like

Problema-i atunci cand folosești un încărcător subdimensionat (de putere mai mică).
Deci:
- pt. tine nu-i nici o problemă să-ți încarci laptopul de la un încărcător care poate să livreze un curent mai mare de încărcare
- la cumnatul tău în schimb posibil să fie probleme, mai exact depășind curentul de încărcare nominal pe care-l poate furniza încărcătorul acesta se poate încălzi considerabil. Acuma și aici pot fi diferite protecții (pe care sunt convins că Apple le-a implementat) în încărcător care vor decupla încărcarea atunci când acesta ajunga la o suprasarcină.

1 Like

Multumesc mult pt raspuns.

Multumesc mult pentru ajutor!