Imprimantă Epson seria L CISS

Nu prea sunt mulțumit de imprimanta Canon laser color 7010. Mă bate gândul să iau un Epson seria L, CISS, ar fi L 1110 (numai imprimantă, USB) sau L 31250, multifuncțională, wi-fi. Ambele au drivere pt macOS. Nu mi-e clar dacă prima, L 1110, se poate conecta la un router Apple, nu scrie niciunde în specificații. Nu este AirPrint compatible. În principiu, nu am nevoie de o multifuncțională, acea L 1110 ar fi suficientă. Ce experiențe aveți?

Eu am un L110 de vreo 5 ani si merge bine. L-am luat mai mult pentru costuri. Gaseam rezerve de cerneala la metro cu 30 lei flaconul si printam mii de pagini. Nu mai stiu exact cate, dar e foarte economica. Viteza nu e mare dar isi face treaba. Nu are wi-fi , dar era pus-a intrun port de router sau NAS (nu mai stiu) si era disponibila in retea. acum e conectata doar la mac.
Acum cred ca modelul nou e mai performant. Eu recomand pentru costuri mici. Voiam sa iau un laser color , dar am renuntat pentru L110.

Păi asta era întrebarea esențială: dacă se poate conecta la un router Apple airport. Poți face acest mic test, dacă ai cum? Aceste imprimante cu caracteristica CISS înțeleg că-s cele mai economice, deoarece nu au cartușe, pui cerneala acolo și merge mii de pagini. Oare de ce nu fac toți la fel?

Are un soft propriu SharePort plus cu care cred ca face legatura. Nu pot reproduce pt ca NAS-ul nu mai e in uz si daca am bagat in port usb la un d-link (nu stiu daca acel usb suporta imprimanta) nu il vede. Am observat si ca softul meu e expirat, nu mai functioneaza cu versiunea actuala de macOS. De mers a mers in retea o vreme. Probabil prin NAS care avea port pt imprimanta.

Mda, cred că o voi lua, nu am nevoie de multifuncțională print-scan-fax sau alte alea, o imprimantă color este suficient. Acest mod CISS pare tentant, fi-mea printează relativ mult color (nu excesiv), deci pare o soluție bună.

Am luat, pân ă la urmă, un multifuncțional L 3150 CISS. Argumentul a fost că se poate conecta direct wi-fi fără sârmă. Deși setarea nu este chiar clar prezentată, a mers. Setarea trebuie făcută chiar la început, după ce instalezi kitul de drivere și de aplicații. Ca să-l priponești la rețeaua existentă, trebuie conectat la USB, făcută setarea pe rețeaua din casă, apoi gata, ai printer și scanner wi-fi. Cică merge și wi-fi direct, dar asta presupune să te deconectezi de la rețeaua existentă. De atlfel, curios cum sunt, am testat, dar a dat eroare, cică se repornesc și imprimanta și calculatorul. Vax…
Sculă OK, vine cu cele 4 sticluțe cu toner, le torni și e gata de lucru. Negrul are două, una în plus. Costă 30 lei sticluța de culoare, cică printezi mii de pagini cu schema asta. Costă 30 lei/bucata.

Frumos. Conexiunea wi-fi e comoda. Poate studiez si eu daca o pot reconecta la vreun aparat cu wifi pe a mea L110.
Mie mi-au expirat rezervele de cerneala luate mai demult. Si am tras cateva mii de pagini cu ultimele folosite.

Păi se găsesc la Producton/StradaIT, 30 de lei/sticluța.

Una peste alta, prima impresie este pozitivă. Ei zic că o încărcare ajunge pt mii de pagini! Păi ar fi incredibil de bine, să vedem. Singura parte prost făcută mi se pare interfața de setare, dacă nu o nimerești din prima, nu se poate reporni de undeva. Să mă uit pe site-ul lor dacă nu o au cumva separat. Setarea mi-a reușit rapid când am instalat pe notebook-ul fi-mi, acolo mi-a spus că, dacă vreau să o „lipesc” de o rețea existentă, trebuie să o conectez prin USB la calculator.