Imagini inline, dar centrate vertical față de rînd (Pages)

Se poate plasa o imagine într-un text în Pages, care să fie inline, dar baza rîndului să nu corespundă bazei imaginii, ci, eventual, mijlocului ei?

Concret, să zicem că am făcut cu LaTeXiT asta:

Aș putea-o plasa în rînd cu textul într-un document, deci rîndul să vină în dreptul lui “axdx”, i.e. la jumătatea integralei?

LaTeXiT văd că nu face asta,

dar MathType cumva înțelege și dacă am un text cu simboluri care urcă sau coboară mult, la plasarea inline face ce trebuie:

Nu știu cum, dar înainte să plătesc doar pentru asta, mă gîndesc poate există vreo metodă mai generală…

Ignorați discuția privitoare la simboluri matematice etc. Pur și simplu întreb: se poate plasa o imagine Inline with Text, dar centrată (sau mișcată cumva) vertical?

Mulțumesc.

Pe lîngă problema propriu-zisă, mai era și dificultatea de a o formula exact, ca să știu ce să caut pe net. :slight_smile:

Cred că m-am lămurit, e vorba de baseline shift.

Conform sfaturilor de aici, se selectează imaginea, nu cu click, ci punînd cursorul înaintea ei și apoi shift, ca să o vadă ca text, apoi din paleta de formatare avansată a textului se aplică “baseline shift”:

Dacă mai aveți idei, sînt binevenite.

Ai descoperit singur, funcția se cheamă baseline și e mult mai bine implementată în Nisus, alături de alte funcții precum kerning.

Știu, azi-dimineață, tot negăsind, am trecut la Nisus, să văd cum merge și am văzut că se descurcă mult mai bine și cu chestia asta. Doar că m-am ambiționat să folosesc iWork, măcar să le descopăr mai atent.

Pe lîngă asta, în exemplul concret cu ecuația, am mai descoperit niște funcții ale lui LaTeXiT, i-am scris și autorului, care a răspuns imediat și foarte util. Dacă este cineva interesat, pot detalia. Cu cunoștințe minime de LaTeX, se rezolvă totul direct în Pages/Numbers/Keynote/orice editor de rich text, fără apel la interfața aia cu click ciudată din diversele încarnări ale Equation Editor.

În esență, Nisus se descurcă cel mai bine cu orice în comparație cu Pages, dar și cu alte procesoare de text.