iMac Retina conectare TV 4K

Am incercat sa conectez un iMac Retina 4K 21.5(macOS Catalina) prin intermediul unui adaptor Hama USB C-HDMI la un TV Samsung(4K) insa odata la cateva secunde semnalul se pierde (flickering). Cablul HDMI este functional, l-am testat la un player care transmite 4K HDR si nu am avut probleme deci ma gandesc ca e posibil ca adaptorul sa nu fie compatibil cu iMac-ul…

Care ar fi solutia ideala pentru a conecta intre ele cele doua dispozitive avand in vedere ca televizorul are doar intrari HDMI?

Este posibil să fie de la adaptor, posibil să fie și cablul (de calitate slabă), posibil ambele. Ca să poți izolate problema, fă un test cu un adaptor original Apple și cu un cablul de calitate. Cauza cea mai probabilă este adaptorul.

Voi cumpara probabil in cele din urma adaptorul Apple USB-C Digital AV Multiport, pare sa fie singurul model compatibil marca Apple.

Acela va merge sigur, probabil și altele… Sigur, ai și alte opțiuni care ar trebui să meargă: asta, ori asta ori asta

A încercat cineva sa folosească pentru conectare doar un cablu simplu thunderbolt 3 - hdmi? Am văzut ca sunt de vânzare. As vrea sa sa pun un al doilea monitor la imac.

Ce motive ai avea să crezi că nu ar merge? Sunt deja multe adaptoare/dongle-uri USB C/ThB 3 la HDMI.

Ma gândeam ca a încercat cineva. Am văzut ca “aps” a avut ceva probleme cu un adaptor si mie îmi plac lucrurile mai simple si directe fără prea multe mufe, legături , etc.

Păi oricum nu ai încotro, doar dacă ai un monitor cu intrare pe USB-C, sunt foarte scumpe și nu merită pt uz curent, chiar pt majoritatea profesioniștilor.
P.S. Mă corectez. Am intrat de curiozitate să văd ce prețuri au acum monitoarele cu intrare USB-C și văd că prețurile au devenit rezonabile pt unele modele.