Imac late 2012, lion 10.8.5

Buna.

In primul rand vreau sa imi cer scuze daca acest topic a mai fost deschis. Acum sa va prezint problema mea:

Am primit de la șeful meu un Imac pt ca nu mai era folosit. Neștiind parola de la pc, am intrat in recovery mode si am dat erase la partiție cu totul, apoi am reinstalat os x mountain lion. Intre timp mi.am facut id de apple de pe telefon. Am introdus id.ul de apple si am intrat in appstore. Am incercat sa downloadez Mojave, dar appstore-ul imi da eroare. După lungi încercări, am incercat sa fac upgrade la El capitan, dar imi spune ca “we could not complete your purchase. This verios of OS X 10.11 cannot be installed on this computer.”

Nu stiu pot face pt a-l upgrada. Ma puteti ajuta ???

Multumesc.

iMac late 2012 suportă ultimul sistem de operare, 10.14, deci nu văd de ce ai pune un sistem mai vechi. Eroarea o ai, cel mai probabil, deoarece pe vremea aia mac OS era comercial, deci trebuie să sari direct la ultimul sistem, la care nu poți sări deoarece ID-ul tău nu este asociat acestui sistem. Presupun.
Nu înțeleg ce înseamnă „după grele încercări”.
Mesajul „ This verios of OS X 10.11 cannot be installed on this computer.” ar sugerea că nu ai iMac late 2012, ci unul mai vechi.
Nu se prea leagă multe în ce scrii, așadar cred că ar trebui să faci rost de un stick boot cu un sistem mai nou, chiar dacă nu Mojave (nu știu dacă se mai poate face boot disc, Apple a modificat unele script-uri la installer) sau, dacă e într-adevăr iMac late 2012, să mergi direct la Mojave. Încearcă să faci ce zic băieții de la Apple aici.


Multumesc mult de răspuns.
Am incercat ce scrie pe site. Si daca ID-ul meu nu este asociat ce pot face? Uite ce zice la about.

Jucărie foarte bună. DAt fiind că suportă ultimul sistem, fă pașii din linkul dat. Să ai conexiune cât mai rapidă la internet.
P.S. Da, clar, ai acolo 10.8.x, trebuie plătit ca să sari la sistemul ulterior, dar cred că va merge să sari direct la ultimul. Nu mai țin minte exact care au fost etapele. Nu știu însă dacă poți descărca Mojave din 10.8, nu cred. De ce te-ai grăbit să ștergi sistemul inițial? Parola se putea reseta fără să ștergi nimic. Oricum, ai jucărie bună. Dacă ești din București, îți dau eu un stick cu penultimul sistem, nu-s sigur că se mai poate face boot USB pt ultimul Mojave, dar după aia va merge uns. Până una-alta, încearcă să repui sistemul de pe net, ar trebui să meargă, citește atentă ce scrie acolo.

Buna,

Multumesc de ajutor. O sa mai incerc diseara ce scriu baietii aia acolo. Daca nu resuesc te anunt. Oricum iti super multumesc de ajutor !!!

Ei, vei reuși. Acolo la birou, de unde l-ai luat, nu are nimeni un stick USB cu sistemul?

Hei!!!

Scuze că nu ți-am răspuns din păcate sunt plecată cu munca …nu are nimeni usb pe la birou cu sistemul. Oricum când ma întorc sunt “calare” pe el sa il fac …te anunț daca reușesc!!!

Îți super mulțumesc!

Dacă ești din București e simplu, când revii dă de veste.