iMac gol fara so

Am primit un iMac și nu are nimic pe el, am pus windows-ul, dar as vrea sa șterg și sa pun sistemul “lor” de operare, dar nu știu nici măcar de unde sa încep. Ma puteti indruma? Va multumesc

Teoretic, dacă ai o conexiune de Internet bună, poți încerca un Internet Recovery, care-ți va instala sistemul cu care a venit Mac-ul din fabrică.

Alternativ și o soluție mai bună ar fi să faci rost de un disc sau stick bootabil cu OS X, ce versiune vrei și bootezi de pe el (ții apăsat alt la boot) și se instalează singur (pe principiu “Next-Next-Next”).

Din Windows, din cîte știu, nu se poate face stick cu OS X, chiar dacă WIndows-ul e instalat pe un Mac, deci trebuie să apelezi la vreo cunoștință, dacă ai. Dacă nu, încearcă Internet Recovery.

Depinde de model. Dacă e un iMac mai vechi, vei putea pune, în funcție de model, 10.6.8 (Snow Leopard), 10.7.5 (Lion) până la ultimul sistem.
Deci trebuie să începi făcînd rost fie de un DVD de sistem (pînă la Snow Leo) sau de un flash USB cu sistemul. Pt asta ai nevoie de DVD -ul fizic ori de un alt mac pe care să faci boot flash USB.
Dacă ești din Buc., te ajut eu, dacă nu, spune unde locuiești.
Dacă pricep eu bine, „nu are nimic pe el” este spus așa, poetic, are Windows, dacă și asta am priceput bine. Deci are un sistem pe el, semn că funcționează. habar nu am dacă, în Windows fiind, poți citi config hard, ca să știm ce model ai exact. Scrie pe undeva pe el numărul de serie? Cu acel număr poți afla exact ce generație este și ce sistem suportă maxim. Cîtă memorie RAM ai? asta ar trebui să vezi și în Windows. Ar ajunge și o poză cu el, ne putem da seama aproximativ ce generație este.

Salut!

Cum au spus colegii mai sus, poți afla multe informații despre mașina ta iMac pe baza numărului de serie. Seria este scrisă și fizic, pe talpă mai exact - detalii aici: https://support.apple.com/en-us/HT201626

Apoi cu seria poți afla detalii aici: http://www.appleserialnumberinfo.com/Desktop/index.php

Eu zic că ne agităm mai mult decât trebuie, eu nu-i pricep pe oamenii ăștia care cer ajutor, lumea sare să-i ajute, dar ei tac.

Si eu nu pricep de ce-si pun unii Windows pe Mac. O prostie. Ca sa ce?

Bun, asta e altă poveste, omul vrea să-și pună OS X. Îl ajutăm, dacă ne ajută și el, desigur.

Buna seara,

Imi cer scuze, am lipsit o perioada.
Am urmat sugestia cu seria si am gasit:

Model: - iMac (20-inch Mid 2007)

Original OS: - 10.4.10 Tiger or 10.5, 10.5.2 Leopard.
Maximum OS: - Latest Release.
Recommended OS: OS X 10.10 YOSEMITE

Acum trebuie, probabil, sa fac rost de un dvd sau stick cu unul din os-urile de mai sus

Poți pune ultimul sistem, nu știu de ce „recommended 10.10”, Căpitanul are aceleași cerințe minime. Nu ne-ai spus cîtă memorie ai, dacă numai 2 GB, poate ar fi bine să te oprești la Snow Leopard ori la Lion, 10.6.8, respectiv 10.7.5.
DVD mai are doar 10.6.x, de la Lion încolo este o aplicație care se instalează și face upgrade la orice sistem anterior, de la 10.6.x în sus. Dar, cum spuneam, dacă vrei să razi discul la chelie, trebuie să faci boot din DVD ori din flash USB.

am doar 2g, dar caut sa ii pun mai mult, incerc sa ii pun si un ssd, problema e de unde fac rost de dvd?

Unde locuiești? Un SSD nu prinde rău niciodată.
Ca să faci un boot USB ai nevoie de un alt mac, îl ai? Parcă așa vorbisem.

Constanta, din pacate asta e singurul, nu mai am inca unul.

În C-ța sînt destui macuseri, îți trimit mesaj privat cu ce am eu prin agendă.