Imac G5 Tiger

WP_20200524_18_58_19_Pro Salut.
Am cumpărat acum un an dintr-un amanet in Imac G5 OS Tiger. Toate bune si frumoase numai ca in ianuarie mouse-ul a inceput sa se blocheze.
Rainbow spinning wheel.
Iar la o saptamana arata chestia asta la deschidere si rămâne asa ore întregi. Nu l-am cumparat cu cd-ul Tiger original. Era adus din Danemarca.

Păi ceea ce arată e de bine, face boot în sistem, dar dacă zici să îngheață acolo nu mai e de bine. Și acuma: faptul că s-a stricat mausul nu are nicio legătură cu restul. Sau vrei să spui să sistemul îngheța, deși mausul e bun?
Tiger este sistemul de operare, mai sus de atît pe G5 ar merge Leopard. Ar trebui să faci o reinstalare de sistem de la zero, recomand direct Leopard. Dacă ești din București, rezolvăm ușor, dacă nu, găsim soluții prin internet.
Au fost scule excelente, știu o editură unde merge și acum un G5 PowerMac, dacă nu are alte probleme merită reinstalat sistemul. Singurul dezavantaj, care a și dus la oprirea producției, este consumul mare de curent.

Am întâlnit problema asta. La instalare de la zero am reușit să intru în sistem. După care se bloca și dădea artefacte grafice. Evident am schimbat și modulele de memorie. Concluzia: placa video defectă.
LE. După căteva restarturi nici nu mai intra la login, exact ca în poză

Da, e posibil. Oricum, singurul test ar fi să facă o reinstalare de la zero, dacă nu reușește să intre în sistem, la doctor. Poate merită.

Placa video e lipită de placa de bază. Reparație nu merită. Eventual schimbarea placii de bază de la alt imac cu alte defecțiuni