iMac G3 în 2021

Trăiește!

imagine

2 Likes

Am avut, două + unul pe birou. Nu ai tastatură, ar fi mișto să-i găsești și o tastatură potrivită + maus rotund. Felicitări. Cu astea a revenit Apple tare prin 1999.

Am și tastatura care a venit cu el, dar e cam… uzată. Asta pe care o folosesc acum e destul de potrivită, după cum se poate vedea și din imagine :slight_smile:

imagine

2 Likes

Bravo #2, la bis.

Ultimul update pentru Tiger PPC încă se mai poate descărca prin Software Update.
imagine

1 Like

Am schimbat HDD-ul din interior cu un SSD, conectat printr-un adaptor IDE/SATA, însă acum, după schimbare, la boot iMac-ul nu mai vede nici discul (nou), dar nici unitatea optică. CD-ul este aspirat înăuntru, dar nu vrea să booteze de pe el (de pe CD-uri care în trecut a bootat) și nici nu-l vede dacă apăs pe Options după boot. Are cineva ceva idei despre ce s-a întâmplat?

Greu de spus, dar acuma văd că raportezi altă problemă! Dacă noul SSD nu e formatat macoS nu are ce vedea sistemul, trebuie boot din DVD (ai unitatea optică stricată, probabil, deci încearcă dintr-una externă) sau dintr-un stick USB de boot.

Poate nu am fost suficient de clar: nu mă așteptam să vadă partiția, dar măcar discul, când bootez și țin Option apăsat.

După schimbare, nu-mi mai vede nici unitatea optică, pe care înainte o vedea (deci nu e stricată, din moment ce am folosit-o acum câteva zile) și de care nu m-am atins în operațiunea de upgrade.

Nu are cum vede discul dacă discul nu are niciun sistem pe el, dar va fi văzut din Disk Utility rulat din DVD sau din flash USB. Este musai să rulezi DU mai întâi pentru a formata discul.

E defect sau incompatibil adaptorul ide, si blocheaza ambele magistrale ide… vezi ca trebuie setate master-slave ambele. Sau nu le-ai infipt bine panglica

HDD-ul scos era master, așa am pus și adaptorul. Cred.

Acum trebuie să desfac din nou și să verific…

Nici nu m-ar mira să fie defect adaptorul, la cât a costat…

Nu neaparat defect, poate fi incompatibil, încearcă cu alt model mai scump, comanda la eMag și dacă nu funcționează îl dai retur. Aseară un prieten din Irlanda mi-a cerut sfatul referitor la un adaptor HDMI/VGA care funcționează pe unul dintre cele doua laptopuri fără probleme iar pe al doilea nu vrea decit în mod clone sau extended dar nu și single display. Pe adaptoarele aste nu te poți baza 100% niciodată. Pe vremuri se mai găseau SSD-uri cu interfața IDE acum nu am mai văzut decit unul singur la un preț foarte mare https://www.pcgarage.ro/ssd/transcend/transcend-ssd330-128gb-ide-25-mlc/

Gata, s-a rezolvat, it’s alive!

Jumperul pe adaptor era pe Slave, trebuia să fie pe Master, nu am fost eu suficient de atent când l-am montat. L-am pus pe Master și acum îl recunoaște, merge.

Oh wow, zbârnăie acum Mac OS X Tiger pe iMac G3, cu SSD și 1 GB RAM! :smiley:
Aproape că-mi lipsește huruitul HDD-ului…

Da, sigur, am și eu un SSD într-un PowerBook 12 inci, model 2004. Cu HDD abia se mișca…

Ai putea sa pui o poza cum ai reusit incadrarea adaptorului Sata-IDE in locasul Hard-ului? Sau e SSD IDE?

E SSD IDE, făcut pt generația aia. L-am comandat acum ceva timp pe eBay. Nu știu dacă se mai produc, poate da. Oricum, viteza a sărit considerabil.

Of, SSD IDE sunt cumplit de scumpe. In PowerBook daca nu se poate cu adaptor Sata-IDE 44 si SSD slim care sa incapa in locul HDD, in ultima instanta nu e mai rezonabil sa fie jertfita unitatea optica?

Nu a fost chiar așa de scump. E drept, nefiind sigur dacă merită, am luat unul de 60 GB, nu de 120, dar se dovedește suficient pt un retro pe care-l folosesc cu nostalgie.