iMac extindere monitor

Salutare. Conectez cablu thunderbolt-hdmi la imac si tv. In preferinte sistem > afisaje > colecteaza ferestrele - vad televizorul, dar tv-ul nu primeste semnal de la imac, e fara semnal.
Ma poate ajuta cineva ?

Încerc un răspuns generic:

Mai rafinez dacă avem informațiile:

  • imac model
  • confirmare cablu ok
  • ai incercat toate inf. din link-ul de mai sus (in special secțiunea “Adjust video settings”)

Sunetul merge ?

Televizorul are pe telecomandă un buton pt a alege mufa de input, dacă nu faci asta el redă ce primește pe mufa default, presupun că ai acolo un decodor de la firma de tembeliziune pe care el e setat sau direct la cablul de antenă.

A functionat pana acum trei zile.

Păi s-o fi stricat adaptorul, cum ziceam; s-o fi întrerupt cablul etc.

Am inteles. Voi schimba cablu. Curios ca iMac-ul vede televizorul…

Evident că-l vede. Ai luat telecomanda televizorului în mână și AI MUTAT inputul? Câte mufe HDMI ai și ce este conectat la ele? Într-un e imac_ul, clar. În celelalte? Sau ai numai o mufă HDMI?
P.S. Eu nu am spus că TREBUIE să schimbi cablul, am întrebat dacă acel cablu e cert bun. Te-am mai întrebat dacă ai conectat din telecomanda TV pe input-ul corespunzător. Nu ai răspuns la nicio întrebare esențială, ca atare nu văd rostul discuției.

Salut. Deci simptomele sunt urmatoarele: am 3 mufe hdmi in tv. cablul din imac e bagat in aceeasi mufa pe care o foloseam si la windows. a functionat si cu imacul meu vreo 3-4 zile. acum ecranul tv-ului e negru (lipsa semnal). cand mut la tv pe hdmi-ul cuplat cu imac-ul, palpaie de doua ori imaginea pe imac. cam atat. o fi placa video cumva ? :frowning:

Nu știu, nu cred. Testează cu alt monitor/proiector. TEstează tot ce poate conduce la acest simptom, lucrurile simple: adaptorul, cablul. Este suficient să fie o singură sârmă întreruptă și nu va merge.

ok. am dat azi comanda de alt adaptor. sper sa fie ala de vina. multumesc.

??

  1. da
  2. nu este sunet pe tv, de pe imac

la preferinte sunet, vad tv-ul.

Cred că ne învârtim în cerc de vreo 2 zile. În esență, dacă spui că a mers și, într-o bună și călduroasă zi de aprilie 2018, nu a mai mers, cauzele pot fi:
– televizorul nu are setat inputu-ul corespunzător (se face din telecomanda televizorului; da, mac-ul vede TV-ul ca monitor extern și ca sunet, dar nu ajunge acolo semnalul dacă input-ul nu e bine setat)
– adaptorul s-a stricat;
– cablul are o întrerupere a uneia dintre sârme, deci nu e bun
Ca să vezi care ar putea fi cauza, nu ai altă metodă decât să (1) setezi inputul, dacă e corect (2) să conectezi al televizor/monitor; (3) să iei alt adaptor/să împrumuți unul; (4) să iei alt cablu. Nu ai cum verifica situațiile astea decât folosind alt produs compatibil: alt televizor/monitor, alt adaptor, alt cablu. Era comod să ai alt mac, un portabil, de ex., un amic putea veni la tine și face testul. Dacă un notebook ar merge pe situația actuală, înseamnă că iMac-ul are ceva: puțin probabil, dar nu exclus, un defect la mufă. Și asta se poate testa conectând la mufa aia altceva.

Lucru bun, înseamnă că, în esență, aparatura funcționează, pilotul trebuie să testeze unde e hiba.