Iconul de tastatura nu mai apare la login

la introducerea parolei imi aparea iconul de tastatura( o folosesc pe cea romana si franceza) . acum nu imi mai apare , am inchis macul si la redeschidere nu imi mai recunoaste parola( am mai patit asa si ramasese tastatura pe franceza). cu ce taste/ comenzi fac sa apara iconul de tastatura la login? help :frowning:

Nici la mine nu mai apare. Cred că ultimul update a dezactivat setarea din System Preferences → Users & Groups din poza de mai jos. Bifeaz-o și se rezolvă.

Cred cá setarea default este sá nu apará tastatura la logare. Înțeleg că nu te mai poți loga, Ioana? Ai parolă cu diacritice și nu mai poți intra în sistem? Dacă e așa, atunci singura soluție este să intri în boot din discul de salvare și să resetezi parola, apoi să rebootezi normal. Ca sfat general: nu alege parole care cer tastaturi speciale și/sau litere cu diacritice.

problema este ca nu pot ajunge acolo, ca nu mi recunoaste parola :((((( din cauza tastaturii

n am disc de salvare:( sau asa cred. deci cum fac?

M-am exprimat eu greșit, ai sigur o partiție de salvare (recovery). Repornești calculatorul și, imediat după chime (acel sunet) apeși Option sau Alt, aștepți un pic să apară iconițele partițiilor, apoi alegi Recovery. Cînd ajungi în interfața grafică, ai un utilitar numit Password utility.
La același rezultat de boot ajungi apăsînd imediat după acel chime combinația de taste Command (fluturașul) și R [Recovery]. Dar, poate, e mai simplu cu tasta Alt.

Vezi și aici mai detaliat:

Repet: nu alege parole cu diacritice, fă orice combinații cu caracterele de bază, inclusiv cu simboluri precum @ * # sau cifre. O parolă precum 45671234@2 este la fel de puternică precum șoșon sau țeastă

multumesc. a functionat

Păi cum să nu meargă?! Noi suntem profesori și examinatori / atoateștiutori / și atotcunoscători :slight_smile:

:+1::+1::+1::stuck_out_tongue: