iCloud sync

Să vedeți pățanie. În urmă cu două luni am făcut upgrade la iCloud 2 TB family share, suficient pt mine, consoartă și fi-mea. În urmă cu circa 10 zile, îmi zic: dacă tot am 2 TB, hai să pun eu toate fișierele pe iCloud, să fie acolo mereu la îndemână. Bifez Documents and Desktop, cu gândul că, ulterior, să pun acolo și ce am pe discul extern, totul backupuit pe alte două discuri. Ei bine, din clipa aia, calculatorul se chinuie cu SWOD, iar rotița aia care indică ce s-a săltat pe iCloud e așa, la infim mutat, deși am viteză foarte bună (teoretic) de transfer. Deci așa arată de vreo 10 zile.
În schimb, tot ce aveam pe desktop și în Documente a dispărut de pe hard și s-a mutat în iCloud. Ptiu, drace. Așa se face? Nu se face sync?
Partea cea mai nasoală, care habar nu am dacă are legătură cu asta sau nu, este că ceea ce munceam pe iPad și sync pe iCloud într-un folder dedicat nu s-a mai sincronizat, adică pe iPad aveam una, pe iCloud alta, adică pe ăsta din urmă variantele mai vechi. Soluția a fost să salvez ultimele variante din iPad și să le export în Dropbox, unde totul merge uns, testat de ani de zile.
Întrebări:

  1. Așa e normal cu iCloud ăsta?
  2. Vi se pare reliable ce face iCloud? Mie mi se pare total lipsit de încredere. Nu am pierdut fișiere, se pare (habar nu am, e greu să verific 100 GB de date).
  3. ARe rost să mai mențin abonamentul de 2 TB pe iCloud ori să mă orientez spre un abonament Dropbox? Ăștia mi se pare mult mai serioși, cu mesaje dacă faci ceva aparent ilegal, adică să intri de pe un alt calculator încă neînregistrat la ei etc…
    Așa arată rotița aia după ce am bifat Documents and Desktop

13

Eu am 2T, dar nu am bifat Documents and Desktop. Doar iCloud drive și pun eu acolo ce vreau. Pentru fotografii este super bun, pentru că am portofoliul la mine pe computer, telefon, tabletă. Am și Dropbox, dar pe telefon se întâmplă la cam o lună să uite credențialele, iar dacă vreau să arăt cuiva ceva în DB, tastez credențialele, apoi aștept să încarce și să sincronizeze tot ce s-a modificat din clipa din care mi-a uitat credențialele, până m-am relogat… Deci, iCloud și Dropbox au target-uri diferite. Între computere, mai bine merge dropbox, între aplicații MacOS / iOS care știu iCloud, mai bine merge iCloud.

Și eu suspicionez că mi se trage de la bifarea „Documents and Desktop”, funcție al cărei comportament mi se pare nefiresc, ciudat: adică dacă o bifezi și apoi o debifezi, dispar de pe discul intern documentele și desktopul, devin goale! Azi văd că SWOD nu mai apare, deci la circa 10 zile de la activare se pare că și-a calmat spiritul!