iCloud Photos Beta

Mâine (luni 20 oct) se lansează iOS 8.1 împreună cu iCloud Photos Beta. Este primul pas prin care Apple vrea să ne determine să urcăm toate pozele și filmulețele noastre în iCloud, urmând ca procesul să se încheie anul viitor când se va lansa noua aplicație Photos pentru iMac (care va scoate definitiv la pensie iPhoto și Aperture).

Prin nu știu ce minune am avut posibilitatea de a activa iCloud Photos Beta fără să fi instalat vreodată versiuni beta ale iOS 8.1. (Am înțeles că Apple a activat aleatoriu opțiunea pentru un număr de useri.). Mi-am luat spațiu de stocare adițional în iCloud și plănuiesc să urc toate pozele acolo. Îmi surâde ideea de a le avea mereu la dispoziție pe orice device.

iPad-ul și iPhone-ul sunt setate să urce automat în iCloud toate pozele și filmele, atunci când sunt conectate la WiFi. Chestia bună la iCloud Photos este că, odată ce toate pozele se mută în cloud, pe iPad și iPhone pot alege să rămână doar versiuni optimizate, adică mai mici. Asta economisește spațiu.

Astăzi Apple a activat și versiunea iCloud Photos Web, așa că, dacă aveți beta-ul activat atunci puteți intra aici pentru a vă vedea pozele online.