Icloud login fara sms

Buna seara si la multi ani !!

Am o problema, cumnatei mele i-a fost furat telefonul un iphone 5 in seara asta si incearca acum sa intre pe contul de icloud de pe un pc, sa vada daca mai poate recupera ceva, doar ca la login ii cere sa se autentifice prin sms. Intrebarea mea este se poate intra in contul de icloud fara sms la login, de ex prin email ?

O seara buna!!

Eu intru uzual pe contul icloud din Safari fără SMS, cere Apple ID și parola. Cum încearcă să intre de pe PC? Și cum ar intra dintr-o aplicație de mail, nu pricep. Trebuie să intre printr-un browser. Cu ocazia asta, schimbă și parola, dacă nu cumva o fi umblat la ea cel care i-a furat telefonul.

Cand ti-ai facut contul, ai setat (implicit) securitatea la login prin two-factor verification. Asta inseamna ca la logare, se va trimite un cod unui alt device al tau conectat la acelas user iCloud (Mac cu macOS Sierra, sau iPhone/iPad cu ultimul iOS). Daca nu ai un al doilea device, prin care sa tastezi codul primit prin sms, apoi sa dezactivezi two-factor-verification nu stiu cum treci de asta.

Păi dacă așa l-a setat, ar trebui să-l aibă, nu? Altfel, da, e greu să treci de aceste setări de securitate.

Problema e ca acea setare este implicita. Cred ca multi trec mai departe fara sa citeasca atent. Oricum, atentie pentru toti. Cand s-a facut trecerea de la El Capitan la Sierra, mesajul apare doar pe device-uri cu ultimul SO, fie ca e mac, fie ca e iOS. Deci, cei care au un Mac ce nu suporta Sierra, sau iPhone/iPad ce nu suporta iOS 10.x, ar trebui sa modifice setarea.

Naiba știe, am mac cu Sierra, nu și iPhone care suportă ultimul iOS, nu am trecut niciodată, cred, prin secvența cu SMS. Am uitat dacă am bifat ori debifat ceva în mod expres.

Dacă nu are recovery key salvat sau notat undeva, atunci mă tem că nu va mai putea accesa contul iCloud până când nu obține din nou accesul la numărul de telefon pierdut. Nu știu care-i procedura în acest caz, dar trebuie să vorbească cu operatorul de telefonie mobilă să blocheze SIM-ul din telefonul furat și apoi să-i dea altul cu același număr.

Two-step verification necesită (1) parola de acces, (2) device-ul pe care să primești SMS-uri și (3) un Recovery Key pentru situații de urgență. Dacă ai pierdut definitiv două din cele trei elemente enumerate, atunci adio cont iCloud.