Buna dimineata,
Am un iphone 7 mini, are 1 sim fizic/digi + 1 sim digital/yoxo.
De curand m-am hotarat sa-l actualizez, are acum ios18. Dar nu asta e problema. Problema este la hotspot.
Destul de rar am avut nevoie de hotspot pentru o tableta care are doar wifi.
In urma cu peste 1 an, cand am facut abonamentul yoxo/sim digital, am setat hotspotul pe yoxo, e functional si in prezent atat timp cat am conexiunea de date pe yoxo.
De curand am incercat sa folosesc conexiunea celulara pe reteaua digi, nu reusesc sa am hotspot. In meniul de configurare nu mai apare hotspotul, deci nu-l pot activa.
Cred ca pe undeva gresesc, am verificat dar am intrat intr-o bucla din care nu gasesc iesirea.
Daca ma puteti indruma sa gasesc rezolvarea, va multumesc.
Intrebare prosteasca: iti merge internetul DOAR pe datele celulare de la Digi activate?
Posibil sa fi fost eu confuz in exprimare, scuze.
Conexiunea la internet functioneaza foarte bine pe oricare retea celulara selectata, digi sau yoxo. Deci iphone-ul are acces la internet in oricare din ele.
Dar nu pot avea hotspot decat cu reteaua yoxo, la digi nu apare in meniul de configurare, nici nu genereaza retea wifi.
Am scris o prostie, imi cer iertare.
Nu pot sau nu stiu cum sa editez titlul si continutul primului mesaj.
Telefonul este iphone 12 mini, nu cum am scris gresit, iphone 7 mini.
DigiMobile pe langa alte cretinisme, limiteaza din soft InternetSharing – HotSpot pe limbajul lor. Trebuie sa ceri modificarea serviciilor.
Nu m-am gandit pana acum dar mi-ai dat o idee:
Am prin casa iphone mai vechi, voi incerca sa pun sim-ul fizic digi in el, sa vad daca asa va functiona hotspotul.
- Mi-ai inteles gresit mesajul. Doar atunci scapi de limitarea InternetSharing (aka HotSpot) prin soft de catre DigiMobile daca le ceri modificarea serviciilor.
- In alta ordine de idee: pe iPhone care nu ruleaza cel putin iOs 18 marsavii DigiMobile limiteaza chiar si WifiCall!
- La DigiMobile cei care se pricep se prefac ca “nu se poate”, iar cei care nu se pricep (majoritatea) sunt convinsi ca asa e firesc sa fie cum am descris la 1-2!
P.s.: Daca cineva stie cele relatate mai sus s-ar fi schimbat in bine, rog sa ne dea de stire vestea buna fara intraziere.
Am rezolvat simplu, m-a ajutat google, am gasit un scurt video care mi-a fost de ajutor. Am urmat indicatiile si acum am hotpot si pe digi.
Multumesc pentru implicare.
Merci. Inseamna ca tu esti mai bun in cautare decat mine. Sa vedem daca la mine se rezolva conform ghid. Posibil sa fie rezolvare doar pentru cei cu eSim. Si asta poate fi o alta limitare marsava a celor de la DigiMobile.
Cred ca e rezolvare pentru orice iphone.
in functie de versiune ios probabil meniul e diferit fara de ce apare in video, la mine a fost diferit dar am fost atent si am gasit.
Functioneaza hotspot pe ambele retele, digi sau yoxo, depinde ce selectez.
Am facut exact la fel cum e in ghid, dar la urma nu-mi scoate la iveala butonul de HotSpot. Nu am eSim si nici nu vreau.
Update: Cand am facut manevrele de setare conform ghidului, eram pe internet wireless al unui serviciu prin cablu, in zona rurala fara acoperire semnal DigiMobile (Nb.: asta iarasi se contrazice cu campania DigiMobile privind “cea mai buna acoperire”.)
Ieri am mers la oras, dupa care am revenit din nou in rural fara semnal DigiMobile, cand am trecut manual din nou pe wireless. Atunci am observat ca intre timp s-a activat functia de HotSpot, probabil datorita semnalului bun DigiMobile de la oras.
Deci merci mult pentru pont, si aprecieri +++ pentru ghid!
Ma bucur ca ai reusit.
Forumul m-a ajutt si pe mine de multe ori.
Ce motiv are Digi să facă limitările astea? E mai mic traficul în acest fel? Deci cheltuieli mai mici? Dacă e așa simplu să faci, totuși, hotspot/internet sharing la Digi, de ce o mai fac?
Acum vreo câteva luni aveam scenariul să trec la de Vodafone la Digi, dar ceva m-a reținut.
Nu e nicio limitare, am rezolvat fara sa apelez la ei. Am urmat instructiunile din link-ul youtube pus tot de mine.
Nu-mi verificasem setarile, acum sunt corecte.
Limitare în sensul că setările alea ar fi trebuit să fie implicite, nu? Eu nu am făcut nicio setare, nici la Orange, nici la Vodafone.
Nu cred că lucrurile ar trebui să decurgă așa cum ai făcut tu, doar dacă DIGI spune undeva explicit că așa trebuie procedat.
Daca fac comparatia cu celalalt sim de pe iphone (e-sim yoxo), ai dreptate. La yoxo hotspotul a mers din prima cu setarile implicite, nu m-am implicat deloc. Asta a fost si motivul pt care am apelat la forum pt horspot pe reteaua digi, credeam ca gresesc eu ceva. Destul de repede am gasit explicatia, am pus-o si aici.