HDD extern Western Digital

Buna seara,
de ce pe MacBook Pro hardul extern se vede si pe Samsung Led nu?
Multumesc

Păi cum e formatat? Presupun că format Apple, MAC OS Extended, nu? Ca să-l folosești conectat la un tembelizor ori la un PC trebuie MS-DOS sau NTFS.

Da e format Apple

Așa ziceam și eu. Sigur că nu-l vede tembelizorul. Ia un stick cât mai capacitiv pt asta, formatează-l MS-DOS și vizionare plăcută.

Pai si nu se poate face cumva sa se vadă si de pe hard?
Merci

Ba da, îl reformatezi MS-DOS, ceea ce înseamnă că vei pierde toate informațiile de pe el. Presupun că vrei să-l conectezi ca să vezi niscai filme stocate acolo sau ceva similar. Dacă discul conține și aplicații Apple, atunci nu e bine să-l formatezi MS-DOS ori NTFS. Dacă conține numai material video sau fișiere cross-platform gen doc ori odt, atunci nu-i bai.
Ți-am dat sugestia cu un stick care acuma e ceva tare ieftin, presupun că nu te uiți simultan la toate filmele de pe hardu ăla.

Există mai multe tipuri de formatare a discului, vezi mai jos. APFS este formatul actual folosit de Apple pt discul de sistem, următoarele au fost până la Sierra inclusiv, MS-DOS a fost formatul uzual pt PC-uri până a apărut NTFS (new tech file sys), ExFAT a apărut, la un moment dat, pt videocamere, deoarece MS-DOS nu suporta fișiere mai mari de 4 GB.
Win NT nu este accesibil uzual în macOS, dar poate deveni dacă instalezi un utilitar, eu am NTFS for Mac OS X
15

1 Like

Adică, mai exact, macOS citește discuri formatate NTFS, dar nu poate scrie pe ele fără acel utilitar.