HDD extern usb 2.0

Am un hdd extern seagate de 500 gb pe usb 2.0.
De cand am instalat os el capitan nu mai pot folosi hdd-ul decat pentri vizualizare. Nu pot copia si nu pot sterge nimic pe el. Pe sistem windows merge normal.
Mai am 2 hdd-uri externet pe 3.0 care merg bine pa macbook air. Este ceva setare ca sa mearga si pe 2.0 sau totul e din hdd ?
Stima.

Presupun că este de la permisii sau aveai înainte un utilitar care citea/scria pe discuri formatate NTFS. Cum e formatat discul? Asta se vede cu clic dreapta/info sau tasta fluturaș/merișor+I [litera I].
Dacă e formatat HFS+ (Apple Extended Journaled) atunci e de la permisii. Fă la fel cu Info, apoi te duci jos în stînga unde e rotița, selectezi tot discul și dai acces general discului. Va trebui să pui parola pe lăcățelul din dreapta jos.
Dacă e formatat NTFS, trebuie să pui un utilitar specific, NTFS Mounter sau OSXFuse
Acum am văzut că pe Windows merge, deci e secvența cu utilitarul care trebuie instalat.
Nici înainte nu putea merge decît dacă aveai unul dintre aceste utilitare deja instalate sau altul similar (sînt mai multe).

1 Like

Multumesc de informatie. Era NTFS si am reusit sa il fac sa mearga cu NTFS Mounter. Acum pot sa copiez pe el. Pana acum imi aparea doar in citire.
Multumesc mult.

E simpatic acel motan, nu? Nu poți formata NTFS, dar pt citit/scris pe un disc deja formatat este suficient.

1 Like

Problema ta nu se leagă însă de faptul că ai instalat Căpitanul, deoarece și înainte aveai nevoie de acest utilitar ori de altul echivalent. M-ai confuzat un pic cînd ai scris „De cand am instalat os el capitan”. Dacă problema a apărut DUPĂ ce l-ai pus pe Căpitan, atunci înseamnă că înainte aveai utilitarul instalat și l-ai pierdut la reinstalare (care trebuie să fi fost „pe curat”).

1 Like

Buna. Nu mai stiu ce utilitar am avut inainte. Poate dupa ce am instalat El Capitan sa nu mai functioneze acel utilitar. Principalul este ca acum functioneaza. Problema am avut si cu un stick RDS care nu mai functiona. Rezolvarea am gasit-o tot pe acest forum. Noroc cu comunitatea asta frumoasa care te ajuta.
Sarbatori Frumoase !