Hard disk 3TB

Salut…am un Imac late 2012 cu un hard disk de 3TB …cum pot sa fac sa folosesc mai mult de 1TB cand instalez windows-ul?

Cine sau ce te împiedică?
P.S. Vrei să spui că vrei să pui XP și nu suportă discuri mai mari de 1 TB?!

exact…vreau sa folosesc mai mult de 1 TB…stii cum as putea sa fac?

Păi spune cum ai făcut și nu a mers. Ce mac os rulezi? Ce Windows vrei să pui?

sal…am ultimul sistem de os si vreau sa instalez windows 10…pana acuma am folosit windows 7…cand alegi cat gb sa folosesti la windows nu pot sa aleg mai mult de 990 gb

Te referi la Boot Camp? Dacă așa indică, înseamnă că pe configurația ta nu știe mai mult. Pornești de la zero sau vrei să mărești partiția existentă? Nu știu de ce nu ar vrea partiție mai mare, nu găsesc discuții de acest tip. Presupun că vrei să o mărești pe cea existentă, nu să creezi una de la zero. De ce nu dai toate detaliile din prima? Fiecare detaliu e important.
Vezi discuții pe tema partiției:
https://discussions.apple.com/thread/7092710?start=0&tstart=0
http://support.drobo.com/app/answers/detail/a_id/23/~/what-volume-sizes-may-i-use-and-what-happens-if-my-disk-space-exceeds-my-volume

deci…am un hard de 3TB si prin Boot Camp am instalat windows 7 care are un volum de 850 Gb…nu ma deranjeaza sa o iau de la zero sau sa maresc partitia pe care o am acum…daca imi poti explica cum sa fac asta…

Intrebarea mea este: cand instalez windows-ul pot sa fac o partitie mai mare de 1TB?

  1. Deschizi boot camp și ștergi partiția de Windows.
  2. Dacă operația reușește, uneori eșuează din cauza fragmentării, vei avea în clipa asta doar mac OS și o singură partiție cu mac OS.
  3. Faci noua partiție la mărimea dorită, nu văd de ce ai avea probleme; citește și linkurile.
    Dacă pasul #2 eșuează, mi-e teamă că va trebui să reinstalezi mac OS cu formatarea partiției și, cît mai repede, să refaci pașii cu Boot Camp.
    Nu am mai instalat recent Windows, deci nu știu dacă s-a schimbat ceva în Sierra, nu cred.

ok…merci mult…o sa revin cu un mesaj…

Ai reușit?

sal…nu am reusit sa fac nimic…faza este ca acuma am ramas fara nimic in calc( nici OS nici Windows) nu stiu cum s-a intamplat dar nu mai pot sa fac nimic pe el…am pierdut toti TB…stii vreo solutie ( ai un nr de tel…asa imi este mai usor sa vb…uite adresa mea de mail florin.neagu@orange.fr)

Omule, de ce te apuci de treabă fără backup și fără să citești un pic. Cum ai reușit să ștergi discul complet? Că nu așa era vorba, era vorba să ștergi partiția de windows cu Boot Camp și doar dacă nu reușește din cauza fragmentării să recurgi la ras discul.
Nu am cum rezolva la telefon, dacă ești din București ne vedem și rezolvăm, dacă nu, trimite-mi mesaj privat să discutăm prin skype ceva…

Deci, pe acel iMac poți pune minimal 10.8.2, dar nu are rost, pune Sierra. Ai nevoie de un boot flash cu Sierra, ți-am spus cum se face, boot din el, rulezi Disk Utility, faci o singură partiție, Mac OS Extended Journaled cu GUID partition map, închizi și lași installerul propriu-zis să pună sistemul. Cînd ești gata (două restarturi), faci setările de bază, apoi rulezi Boot Camp și faci partiția cum vrei, de ex. juma-juma, descarci driverele pt Windows (ai nevoie de alt flash formatat FAT), insalezi Windows, cînd e gata pui driverele, ultimul restart în Windows.
Cam astea ar fi secvențele, dacă ți se pare complicat, fă un print cu pașii, numerotează-i și faci ca mai sus. Esențial aici este să ai un flash USB cu Sierra și care să fie bootabil, îl faci cum scrie în acele instrucțiuni, fie cu aplicația respectivă, fie din command line, le-am testat pe ambele, merg.