Google Drive

Estimados macuseros, dat fiind faptul că Google Drive îmi afișa enervant că am peste 15 GB alocați, am șters tot ce era acolo, am salvat totul local, cu gândul să le repun ulterior. Toate astea ocupă exact jumate, adică 7,2 GB. Totuși, G.D. îmi afișează că mai am 2.2 GB de fișiere. Unde naiba sunt? Totul e gol, ce înseamnă acești 2,2 GB? Cum dau de ei? Repet, totul e gol, nu mai conține nimic.
Precizare: pe iPad, se mai afișează la G.D. niște fișiere pe care nu le pot șterge, cică nu găsește originalul. Pe G.D. nu mai există nimic de ieri seară.
Deci cum aduc G.D. la zero absolut, la zero informație?
Mulțumesc
33

 • Dacă ai device-uri cu Android, ai de acolo date;
 • Dacă ai Gmail, ai de acolo date;
 • Dacă sincronizezi contactele, harta, posibil și YouTube și ce mai are Google, posibil să ocupe și alea;
 • La fel și poze în Google Photos sau fișiere accesate de la alții (“Shared with me”) via GDrive.

Și, cel mai important: dacă ștergi mulți gigi odată, durează pînă “se prinde”. Eu am golit Google Photos de vreo 5 GB și abia după vreo 2 zile afișa corect 0.

 1. Nu mai am niciun device cu Android.
 2. Da, am. Aha, acolo sunt, probabil.
 3. Nu, nu fac sync cu Google, doar pe mail
 4. Nu
  Da, deci cei 2.2 GB vin din google mail. Eu credeam că acest Google Drive e doar pt date. Mersi, e clar.
  P.S. Încă nu pricep de ce, inițial, îmi spunea că am peste 15 GB, pe G.D. aveam 7.2 GB de fișiere și, cum văd, 2.2 GB pe gmail. OK, 7.2 + 2.2 = 9.4, restul de unde naiba erau? Adică la peste 15 GB? Măcar să pricep de ce dădea atâtea date, că nu le aveam, nu văd de unde.

Ș mai e o chestie: ultima dată cînd am testat, aplicația de macOS de Google Drive era foarte plină de bug-uri. De exemplu, refuza la întîmplare să sincronizeze fișiere iWork. Nu știu dacă s-o fi îmbunătățit considerabil în ultima vreme și oricum screenshot-ul tău cred că e din web. Dar m-am gîndit să specific.

Nu am fișiere iWork acolo, foarte recent am început să folosesc Pages cu sunc prin iCloud însă, nu prin G.D.

Eu am renunțat la G.D. Am iCloud, 2T pe care plătesc 12 lei pe lună. Dropbox plus, 1T (9.99$ pe lună) și Resilio Sync, pentru care nu plătesc nimic.

Da, un iCloud 2 TB la suma aia sună tentant, REsilio am testat, cred că tot la sfatul tău, dar nu l-am pus în practică, trebuie să-mi creez toată infrastructura.
P.S. Eu văd aici că 12 lei/lună e pt 200 GB, pt 2 TB ar fi 45. Partea bună este că merge și pe family, 200 GB ar fi suficient pt faza asta.
47

Nu mai țin minte, posibil că a fost o promoție, dar atât plătesc și atât am la iCloud. Atenție mare la Black Friday USA. Vin promoțiile la softuri și servicii.

1 Like