Garantie Macbook Air- Noumax sau iStyle

In primul rand, as ruga administratorul forumului sa-mi atraga atentia daca fac in vreun fel abuz de acest site prin intrebarile pe care le pun. Nu sunt cel mai bun utilizator apple si as putea spune ca sunt la inceput in ceea ce priveste acest brand. De aceea poate unele intrebari sau discutii pe care le abordez pot parea stupide sau lipsite de sens.

Referitor la subiectul discutiei, speta ar cam fi urmatoarea: pe data de 4.04, am achizitionat de la iSTyle un macbook air 13", care inca de la primele utilizari se bloca in momentul functionarii. Aceste “blocari” apar aleatoriu, rar spre foarte rar (cam o data pe saptamana sau mai bine) si pentru a-si reveni, laptopul necesita restartare. In afara de faptul ca se blocheaza in conditiile mentionate mai sus, laptopul functioneaza impecabil, fiind foarte multumit de el. Intrucat nu ma pricep sa reinstalez “pe curat” sistemul de operare (cu toate ca in prima faza asta mi-as fi dorit sa pot face si sa elimin astfel una dintre cauzele care ar putea genera aceasta problema frustranta), m-am hotarat sa-l duc in service. Acum, conform politicii sale, producatorul imi permite sa-l duc in orice service autorizat apple pentru a beneficia de garantie, insa stiind din experienta trecutului cum functioneaza treburile pe la noi (avand o problema asemanatoare cu o masina cumparata de noua) as vrea sa va intreb pe voi, daca se poate sa-l duc la noumax si nu la istyle pt garantie, iar pe de alta parte, care ar fi parerea voastra legata de service-urile apple autorizate din Bucuresti? Pt noumax am gasit multe recenzii foarte bune, pt istyle, mai putin. Pe langa asta, la istyle poate dura pana la 10 zile o simpla diagonza, ceea ce mi se pare absurd.

Va multumesc pentru viitoarele raspunsuri!

Am mai discutat chestiunea asta, nu era nevoie de alt post. De vreme ce este în garanție, folosește-o, ți-am spus asta de la bun început. Dacă e mai bun iStyle ori Noumax mi-e greu să spun…

Eu cred ca te stresezi degeaba. Am trimis o data (2010) un laptop in garantie la Noumax, intr-o saptamana s-a intors cu ecranul schimbat (de fapt au inlocuit tot capacul superior) si taxele de curierat platite de ei. Totul frumos ambalat cu fisa tehnica in interior. Din partea mea au nota 10.
Poti sa il duci oriunde ai chef, garantia este internationala si ghidul de conduita aplicat (ce, cum si cand se schimba) la fel. Nu fac ei regulile si nici nu cred ca le pasa.
Apropo de blocari, ai instalat Adobe Flash sau Microsoft (mai nou cred ca as putea sa-l numesc Macroshit) Office 2016? Daca da, ai o cauza potentiala. La mine s-a blocat MBPR imediat dupa ce am instalat Flash si am dorit sa rulez un film pe youtube. Pana atunci, no issues. Pe alt laptop (alte 2 mai exact, o prietena era sa-l dea de pamant acum cateva zile) un comportament similar era determinat de Office, cum deschidea un document mare in Word…puf, ori restart or freeze.
O diagnoza simpla o poti face si tu cu EtreCheck sau Apple Diagnostics.

Am instalat flash-ul insa problema exista deja. Eu am instalat flash-ul tocmai crezand ca asta ar putea fi motivul, lipsa lui. Office sau microsoft in niciun caz. Folosesc doar PAGES zilnic. In afara de asta aplicatiile intalate sunt urmatoarele: go for gmail, vlc, iZip Unarchiver, freechat for facebook messenger, triansmission 3, telegram, pdf reader si battery monitor. Folosesc macbook-ul numai pt pages si pentru navigare.

Imi poti lasa un link pentru apple diagnostics?

Reboot cu D apasat :slight_smile:

dupa diagnoza mi-a aparut: “macbook-ul dumneavoastra nu are nicio problema”

Fa un backup si reinstaleaza pe curat. Cred ca ti-am scris in alt post cum.
Dupa ce iti faci stickul bootabil, pornesti macul cu CMD+R apasat, din lista de utilitare afisate alegi disk utility si “erase” partitia cu OS-ul dupa ce in prealabil ai facut backup.
Apoi din nou restart cu tasta Alt apasat si alegi sa bootezi de pe stick, asta-i tot.
Este mult mai simplu decat windows, iar google are raspuns la orice intrebare “how to” legat de computere, telefoane…toti am invatat astfel.

Este puțin probabil ca MBA să aibă o problemă hard, dar nu exclus. Acele blocări sunt cauzate, uzual, de aplicații/utilitare care pornesc la logare sau de alte gunoaie prin sistem. Este și motivul pt care ți-am sugerat o instalare „de la zero”, deci cu formatarea discului, așa cum ți-a sugerat ieri și alt user. După aceea, câteva zile nu mai instalezi nimic și vezi dacă e OK, cum cred că ar fi.
Reinstalarea unui sistem nou peste cel vechi, fără formatare, nu rezolvă problemele de acest tip, deoarece nu șterge aplicația care ar putea genera problema.

Tocmai m-am intors de la iStyle, cu un macbook nou nout. Intrucat nu mai avea modelul pe care l-am luat, pentru o diferenta de 350 ron, mi-au dat noul model, avand 8gb ram in loc de 4 ca pe cel vechi. <img src="/upload

s/default/original/2X/f/fdf4d97d0d0a1fbd1bf4f928dd7f1bb1de87a4c9.jpg" width=“690” height=“920”>

Da, văd poza… care e șpilul, nu pricep?

Deci au fost de treabă în cele din urmă. Frumos.

da, au fost, insa si pentru ca am achizitionat recent mac-ul . Ce mi se pare insa important de stiut, e ca politica de garantie a service-urilor autorizate apple, nu IMPLICA NEGATIE cand vine vorba de macbook-uri. Adica ei repara si atat, indiferent ca ai achizitionat laptopul cu o luna sau cu o zi in urma. Inlocuirea mac-ului se face numai prin decizia vanzatorului.

imi poti te rog recomanda un player bun pentru filme, care sa suporte si subtitrarile?

VLC folosesc uzual și pt filme și pt audio. Mai sunt MPlayer, MPlayer OS X… nu știu cum mai merg acuma, nu le mai folosesc. Mai sînt și altele…

1 Like

Mi se pare logic și așa cred că este peste tot: garanția implică obligația producătorului de a asigura funcționarea produsului și reparația sa gratuită ori înlocuirea în termenii contractului. Înlocuirea se face doar dacă defectul nu este reparabil ori reparația ar fi prea costisitoare.

nici nu stiu ce sa mai cred… si laptopul acesta s-a blocat azi pur si simplu, in timp ce citeam un articol pe internet. La fel ca si celalalt a inghetat imaginea si a trebuit sa-i dau restart. Acum ma gandesc ca mai mult ca sigur e de la o aplicatie, insa care ar putea fi? am pus doar vlc-ul, flas-ul, telegram-ul, transmision, battery monitor, go for gmail, si atat. ultimul instalat a fost flas-ul, pe care l-am instalat fiind cerut de safari…

Ți-am spus asta de la bun început, cel mai probabil ai o aplicație care gătuie sistemul. Șterge Telegram (nu știu ce e asta), Battery Monitor (deși nu cred că e asta, nu ai nevoie de așa ceva, folosește periodic Coconut Battery), Go for Gmail (poate fi asta). Pt a le șterge, folosește aplicația gratuită AppCleaner, tragi în fereastra ei aplicația și apoi dai Delete.
Poți avea sute de aplicații, important este să nu o ai pe cea care face rău. Trebuie să fie una care rulează mereu în background.