Functia copy+paste asociata magic mouse

Stimati colegi forumisti.

Cand fac o copiere de text, fisier, de exemplu intr-un mail, fara a folosi functia drag+drop, selectez ce doresc sa copiez (cu functia copy din buton dreapta mouse), si cand doresc sa depun ceea ce am selectat pentrru copiere ( functia “paste”), daca o fac din din buton dreapta mouse (paste), imi copiaza calea unde se gaseste textul sau fisierul selectat.

Daca folosesc doar pentru paste (nu si copy) “scurtatura” cmd+v, se copiaza corect.

Poate sa imi spuna cineva cum pot asocia functia cmd+v (paste) la mouse, sa nu mai tastez cmd+v

Va multumesc

Dacă copiezi text, atunci trebuie să meargă paste din clic-dreapta. N-am auzit de vreun bug care să afecteze această funcție.

Dacă copiezi un fișier, atunci e altceva. Depinde de unde-l copiezi și unde-l pui. Dacă faci paste în Finder atunci merge. Dacă faci paste într-un fișier text atunci îți pune calea către fișier.

Păi presupun că așa a făcut, spune că a încercat să copieze un fișier „fără a folosi funcția drag-and-drop”, deci aș deduce (nu e clar) că a vrut să pună ca atașament la Mail folosind funcția copy-paste cu butonul dreapta al mausului.

Rectific, asa este cum spune Tudor, la text functioneaza, si acum am verificat si la imagini copiate din fisiere docx, sau pages, sau pdf. Problema asa cum a sesizat-o Cattus_Thraex, este cand vreau sa atasez un fisier intr-un mail. functiile copy/paste lansate din meniul mouse-ului (la buton dreapta)

Oricum nu este deranjant dar credeam ca pot face aceasta corectie.
Va multumesc

Nu pot reproduce, am un maus USB Logitech și merge să fac copy cu buton dreapta, apoi paste în mail, fișierul este atașat OK. Nu știu de ce nu merge și cu Magic Mouse, probabil că aici e magia, că nu se poate :slight_smile:

Incerc si eu cu un logitech acasa, am unul BT. Si va dau de stire.
Multumesc

Da, pot confirma: în Mail funcția Paste din meniul contextual (clic dreapta) are un comportament diferit față de Cmd-V sau față de Paste din meniul Edit.

  • Cmd-V și Edit→Paste: atașează fișierul copiat.
  • clic dreapta → Paste: inserează calea către fișier.

Pare a fi un bug.

PS: testat cu Magic Mouse și trackpadul de la MBP.

Am incercat cu Logitech BT, si apoi am monta si un mouse Apple, cu fir, respectiv Apple Mighty Mouse. De asemenea am incercat si cu Track-Pad ul separat. Toate trei copiaza doar calea. Va atasez un print screen din aplic. mail pe care o folosesc.

Multumesc mult, Tudor.

O seara placuta, tuturor.

La mine copiază fișerul ca atașament, cum naiba face la tine altfel? Tu ai ceva în sistem, mai ales că zici și de tastatura aia… nu-i cușer.

Am facut un nou experiment. :slight_smile:
Am refacut testele pe 5 sisteme APPLE.

1x MacBook Pro Retina
1x MacMini
1x MacBook Pro (sotiei)
1x MacBook Pro Retina (fetei mele)
1x MacBook Pro Retina (baiatului mei)

Toate se comporta identic cu urmatorii "soareci"
Apple Magic Mouse1, Apple Mighty Mouse, Logitech Bluetooth Travel Mouse, Chicony wired USB, si Track-Pad Magic1

Dar cum si la Tudor comportamentul este identic ca si la mine, cred ca “Magia” cum spui tu, este de fapt la sistemul tau. Cred ca ai o set-are undeva, pe care ai facut-o poate involuntar, sau s-a facut automat,…sau poate driver-ul soft ??? !!!
Oricum multumesc pentru aceste discutii. Daca cineva identifica rezolvarea acestui"bug", ar fi excelent sa ne spuna si noua cum.
:slight_smile: