Formatare hard extern

Salut am o mica problema si poate o sa ii gasesc rezolvarea aici . Am cumparat un hard extern cu format mac,iar eu am un laptop cu windows . Pot sa il formatez pe format f

Evident, dar nativ MS poți MS-DOS, dacă vrei NTFS va trebui să instalezi un utilitar pt așa ceva, eu am NTFS for macosx. Formatul FAT are dezavantajul că nu suportă fișiere mai mari de 4 GB. Atenție, unele aplicații de macosx se pot corupe în mediu FAT/MS-DOS.
Ca să schimbi formatarea, te duci în utilitarul de disc, realegi o partiție (o iei de la zero) și dai FAT sau, dacă pui acel utilitar de care vorbeam, NTFS.

Versiunile de Windows de la Windows Vista in sus suporta nativ formatul ExFat, pe care il suporta si OS X. Daca ai si Mac si PC si faci schimb de date, este formatul ideal.

Eu am avut surpriza să constat că taman Windows nu suportă ExFAT, dar – e drept – era amu’ ceva timp, nu recent. În general însă, Ex-FAT poate fi o soluție, să facă niște teste și, dacă e mulțumit, să-i dea bătaie. Oricum, un utilitar să poți scrie și pe un disc NTFS prinde bine să fie acolo instalat.