Finder ține minte taburile deschise anterior, cum scap de asta?

Vouă vi se întîmplă următoarea chestie: dacă deschid mai multe tab-uri într-o fereastră de Finder și închid apoi fereastra cu toate taburile, cînd dau din nou click pe Finder, mi se restaurează fereastra cu toate taburile anterioare? Mai mult, “supraviețuiește” și restartului: dacă închid o fereastră Finder cu multe taburi și dau restart, dau click pe Finder, apare fereastra cu taburile anterioare.

Se poate dezactiva chestia asta?

Da, așa face și la mine.
Soluția e fie să închizi toate taburile înainte de a închide fereastra, fie să deschizi ferestre noi cu Cmd-N în loc să apeși pe iconul Finder.

Pfoai, am și uitat că Finder are taburi!

Nici eu nu le folosesc, nu știu de ce.

Nici mie nu mi se par utile taburile în Finder. De obicei am nevoie de ferestre separate în caz că vreau să copiez/mut fișiere prin drag-and-drop.

Așa și eu, nu le folosesc prea des, mai ales că deschid mai mult de o fereastră/tab de Finder cînd vreau să copiez sau mut dintr-un loc în altul. Dar uneori, decît să umplu ecranul cu ferestre și să mă tot mut de la una la alta, parcă e mai bine cu taburi. Nu e indispensabil, dar e bine că există. :smile:

Eu credeam că-mi vor fi utile când am auzit de ele, mă gândeam că vor oferi o experiență similară cu Total Commander, dar până la urmă nu le-am prea folosit mai deloc, până am uitat de ele. Dar vorba aia, bine că există, cine știe când vor fi utile, resurse nu consumă.

Finder > Cmd+Shift+G acolo introlduci calea: ~/Library/Preferences
de acolo stergi com.apple.finder.plist
Apoi Option apasat si click dreapta pe iconul Finder din Dock si alegi Relaunch, sau… reboot

Ei, dacă ar fi fost un Total Commander mai frumos, ce bine era! Mie mi se par inutile sau, oricum, rareori utile.

Există variante, una din ele este FastCommander.

Nici nu e mult, pe bune.

Eu mi-am cumparat mai de mult Forklift, cand a fost la reducere, am dat pe el sub 10 lei si il folosesc doar atunci cand manipulez fisiere invizibile, din lene sa le fac vizibile in Finder (apar icoane in plus pe desktop care imi muta icoanele mele, apoi trebuie sa restaurez) sau tot din lene sa folosesc Terminalul. Altfel imi displac browserele de fisiere dual pane, prea imi amintesc de ms-dos si browserele de fisiere din acea vreme.

O spui de parcă ar fi un lucru rău :smile:

Pentru mine a fost rau. Multa vreme aveam cosmaruri cu ecrane albastre si nu erau BSOD-urile Windows, ci ecranul WorPerfect 5.1 DOS cu care nu m-am obsinuit niciodata, am pierdut fisiere pe care am lucrat o saptamana, datorita comenzilor absurde de salvare. De acolo si repulsia mea pentru Norton Commander (ecran albastru). Primul computer care mi s-a parut logic a fost un Macintosh Classic II, apoi Windows-ul.

Am tehnoredactat lucrările de diplomă a mea și a soției în acel WordPerfect (sau versiuni apropiate). A mea a mai mers cum a mai mers, însă soția terminase fizică teoretică… Am scris la ecuații de mi-au ieșit ochii… în DOS, fără WYSIWYG… :cry: Unde erai, Mac-ule?!?

Am apucat și eu vremurile alea, era prin 1995, făceam baze de date într-o aplicație scrisă de un softist român care rula în MS-DOS. Tot atunci am jucat prima oară bridge pe calculator, Bridge Baron versiunea de MS-DOS, de neuitat. Nu am coșmaruri, pt mine e nostalgie, ce vremuri!

La fel și pentru mine. Eu am început cu HC-85, așa că eram obișnuit să butonez, de mouse am dat destul de târziu, când am văzut un 386. De fapt, primele unități de calcul pe care le-am văzut, auzit și mirosit erau niște Coral și Independent, Felix C-256, dar pe astea doar le admiram, nu mă lăsa nimeni să introduc cartele perforate în ele. Sala în care erau avea un miros specific tare plăcut. Apoi stații Novell Netware fără disc, un 286, CIP-04 (cu dischetă!), ceva clonă de Spectrum nemțească (nu-i mai rețin numele) și abia apoi 486. Ehei, ce vremuri…