Filme și documentare de cumpărat/închiriat în România

Nu sînt mare cinefil, dar cînd și cînd mai e cîte un film pe care aș vrea să-l văd, la fel și cu documentarele și unele seriale. După cum știm, Apple nu ne dă așa ceva în România și, deși știu că există posibilitatea de a-mi face un Apple ID pe altă țară, prefer să nu o fac.

Așadar: ce servicii de streaming, închiriere, cumpărare de asemenea conținut video (electronic, nu pe DVD/BluRay) știți în România? Sigur că mă interesează să fie aibă o bază cît mai bogată, nu caut mereu chestii “la modă”. Ați folosit, ați auzit de bine sau de rău de asemenea servicii?

Și apropo, tot la conținut video: știți dacă există așa ceva și pentru concerte?

P.S. Nu am Apple TV/Chromecast/alternative, nici măcar un smart TV. Mă bazez 100% pe un MacBook.

Eu am folosit Seenow o perioadă. Pentru România mi s-a părut ok.
Voyo și Antena Play sunt făcute în principal pentru producțiile trusturilor media de care aparțin.
Mai există servicii ale providerilor de internet, cum ar fi Telekom TV, dar nu știu dacă nu cumva accesul depinde și de un abonament de net la respectivul provider.

Dar am avut abonamente pe Netflix și Hulu SUA și nu se compară cu nimic existent la noi. Iar pentru concerte - Qello.

Despre Voyo și Antena Play am aceeași părere ca tine. Iar baza de filme nu e deloc convingătoare.

Am avut Seenow o lună gratuit, dar nu m-am gîndit să-l explorez. Abia acum mă uit în conținut și văd că au ceva, mai mult decît celelalte, în orice caz.

Înțeleg că oricum sîntem în urmă și din punctul ăsta de vedere, iar în lipsă de Netflix, Hulu sau filme din iTunes, posibilitățile sînt foarte limitate…

Mulțumesc și pentru Qello, nu-l știam, e măricel.

Ai putea de asemenea sa incerci PopcornTime. O multitudine de filme si seriale, multe dintre ele cu subtitrare in romana.

E destul de apreciat peste tot, si in Romania multi au inceput sa il foloseasca de ceva timp. Apropo, pentru NetFlix este nevoie de VPN ori ce?

Din cîte știu, Popcorn Time este ilegal, e pe picior de egalitate cu torrentele. Și, dacă nu mă înșel, l-am văzut ici-colo menționat pe liste cu programe gen MacKeeper, adică de-alea care se agață ca rîia de calculatorul tău.

Iar utilizarea de proxy pentru Netflix, Spotify și altele iarăși e o chestiune controversată, la care eu, unul, nu mă pricep. E foarte probabil să funcționeze, dar nu știu mai multe și nici n-aș încerca.

Mi-am luat și eu un abonament la Telekom pentru posturi online sportive, dar a fost dezamăgit: am încercat să urmăresc live o cursă de F1, dar nu am reușit: comentariu prost, stream non-HD, la un moment dat s-a blocat și nu a vrut să mai meargă (și sunt sigur că nu era de vină lățimea mea de bandă). Nasol.

Da, îții trebuie:

  • Un cont la un serviciu VPN sau ceva gen MediaHint (care merge excelent, l-am folosit un an de zile fără probleme).
  • O sursă de finanțare (card) cu billing address de SUA. De exemplu un card prepaid de la Entropay.

HBO Go cred că au cea mai mare ofertă din România. Am încercat și DigiPlay dar încă mai au mult de adăugat în baza de date.

M-am uitat acum și văd că, pentru a crea cont, trebuie să alegi un operator TV, la care să ai și cont de utilizator deschis. N-am așa ceva, deci am ales Vodafone, am vrut să mă înregistrez și mi-a dat eroare, să contactez operatorul.

Cît costă HBO Go? 3.5€/lună, cît scrie pe site-ul Vodafone?

Am vrut și eu HBO Go, dar au prostia aia cu abonarea prin intermediul unui operator de cablu/internet. Am sunat la Telekom și mi-au zis că dacă vreau HBO Go trebuie să-mi facă prelungire de contract pe 2 ani. Le-am zis pa!

Eu am avut noroc de un prieten care și-a luat nuș-ce tabletă sau a făcut prelungire de abonament la Vodafone pe 2 ani, cu plată de vreo 25 USD/lună și-are și HBO Go gratis.
Se pot loga maxim 5 de pe un cont, mi-a dat user & parolă și asta e :smiley:

Vine Netflix în România!

http://www.wall-street.ro/articol/New-Media/192271/netflix-va-intra-in-romania-in-luna-ianuarie-a-lui-2016.html

2 Likes

Oh maaan, deja încep să regret că mi-am luat AppleTV 3rd generation…

Asta da veste buna pentru consumatorii de seriale si emisiuni TV din State. Sper doar sa aiba o oferta similara cu USA/Germania/Japonia etc

Frumos e că vine în ianuarie, cînd, calendaristic, e miezu’ iernii. Deci vom putea cu toții să ne abonăm la Netflix & chill. :smile:

Cred că te descurci cu Netflix pe Mac/iPhone → Airplay →TV→TV.

A scris și TNR despre Netflix, deci e adevărat! :smile:

http://www.timesnewroman.ro/monden/zece-lucruri-despre-venirea-netflix-in-romania

1 Like

Cineva care cunoaște piața zice că nu vine Netflix în România.

Întrebare de necunoscător: Netflix oferă doar filme și seriale de închiriat sau canalele TV ar putea face contract cu ei să poată urca emisiuni, eventual cu difuzare simultană (și pe TV pe canalul ăla, și pe contul de Netflix)?

Partea cu difuzarea simultană nu mă aștept să fie, că doar de-aia și-au făcut Antena Play, Voyo etc. De fapt, și de urcat emisiuni arhivate, s-ar suprapune peste scopurile platformelor specifice, dar întreb. Adică în afară de filme, seriale și documentare, mai se vede ceva pe Netflix?

Păi ce ar mai putea să mai difuzeze în afară de filme, seriale și documentare? :grinning: