Filme 3D subtitrare RO srt ass

Salut,
Vă rog să mă ajutați în rezolvarea următoarei situații:
Pentru a vedea filme 3D îmi conectez MB la un tv care poate reda 3D, și redau filme cu vlc. Când trebuie să adaug subtitrarea apar situațiile care mă deranjează. Subtitrările nu sunt făcute pentru a fi văzute în format 3D și trebuiesc convertite. Și am încercat să fac asta și online, și cu programe de windows, doar că aceste metode nu funcționează cum trebuie în sensul că aceste programe convertesc subtitrările într-un format în care diacriticele sunt înlocuite nu niște semne și e foarte deranjant.
Mă poate ajuta cineva cu o metodă prin care să convertesc subtitrările din .srt în .ass ori un player care să redea subtitrarea .srt în așa fel încât s-o pot vedea 3D?

Dacă singura problemă la conversie sunt diacriticele atunci înainte de a le converti înlocuiește caracterele românești cu echivalentele fără diacritice. Find/replace într-un editor de text de câteva ori.

Mulțumesc Tudor, ești un geniu, nu-mi vine să cred că nu m-am gândit la asta:))
Pentru cei care mai au această problemă convertiți în orice program on sau off line subtitrarea din srt în ass, apoi deschideți subtitrarea în texteditor și înlocuiți semnele cu diacriticele care trebuie. Pentru asta citiți un pic subtitrările și le găsiți imediat. La un moment dat veți fi informați că se schimbă codarea, dați ok, și continuați schimbarea diacriticelor. La sfârșit veți avea un document fără extensie, adăugați „.ass” și totul va funcționa.
Mulțumesc încă odată Tudor.

De 3 zile tot caut toate posibilitățile pentru a rezolva această problemă și acum, încercând să găsesc site-ul pe care am convertit până acum am dat peste http://subtitle3d.com, un site care face toată treaba :slight_smile:
Deci dacă acest site nu va merge cu siguranță e bună prima metodă, funcționează garantat.

Eu rezolv, dacă e cazul, alegînd din VLC, codarea textului. Pînă recent, trebuia aleasă manual altă codare, dacă cea default nu afișează bine. Majoritatea acestor titrări se fac în Windows, încă versiuni mai vechi. Setarea asta o găsești în preferințele VLC

La subtitrările ass nu mai poți modifica nimic din vlc. Subtitrarea va fi văzută așa cum e codată, la mărimea caracterelor la care a fost făcută și cu culoarea cu care a fost făcută, funcțiile de mărire sau micșorare a caracterelor nu mai sunt disponibile din vlc la fișierele ass.

a, da, pardon…